Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από συνεργάτη μας.
+16
vasilis gial
afpa0c
tsiggeE39
KOSTASM3
ΔΗΜΗΤΡΗς Ε 36
swartz
giorgos320d
kefalismos
chris525m
E36-Hartge
makinen
bmwalp
lee
DJC BMW
giannismp
Bmw_E30
20 απαντήσεις
Bmw Club Μακεδονία :: Σχετικά με BMW :: Εμπειρίες από συνεργεία και γενικά από μαγαζιά σχετικά με αυτοκίνητα
Σελίδα 1 από 3
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από συνεργάτη μας.
Καλησπέρα σε όλους,
Όπως αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας από διάφορα συνεργεία και μηχανικούς, έτσι κι εγώ θα αναφερθώ σε προσωπική εμπειρία η οποία μάλιστα αφορά άτομο
το οποίο έχει κάνει αρκετές δουλειές σε αυτοκίνητα του κλαμπ. Ίσως ενοχλήσουν κάποιους αυτά που θα αναφέρω αλλά η αλήθεια πιστεύω πως ΠΡΕΠΕΙ να λέγετε για να γνωρίζουμε όλοι το τι γίνετε...
Οι περισσότεροι γνωρίζετε για την μετατροπή που έκανα πριν σχεδόν ένα χρόνο με αλλαγή κινητήρα στον Ηλία (Lee), και από τότε μέχρι πριν ένα μήνα συνέβησαν πολλά για τα οποία μέχρι τώρα δεν είχα αναφέρει τίποτα, για να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που θα γράψω και να μην κατηγορήσω κάποιον άδικα. Θα αναφέρω τα περιστατικά από την αρχή, για να δώσω έμφαση στα λάθη, στις απροσεξίες, και στον μη επαγγελματισμό.
Ας ξεκινήσουμε...
Κατ' αρχήν, όταν συμφωνήθηκε να γίνει η μετατροπή, είχε συμφωνηθεί πως οποιοδήποτε πρόβλημα με την μηχανή,θα γινόταν αλλαγή ή επισκευή αναλόγως την περίπτωση...
-Στο πρώτο κι όλας μήνα που δούλεψε η μηχανή πάνω στο αυτοκίνητο, ενημέρωσα τον Ηλία πως το αμάξι δεν τραβάει όπως θα έπρεπε, πως "μπουκώνει" μέσα σε λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο...μετά από μέρες και ερωτήσεις του Ηλία θεωρήθηκε πως οφείλετε στον καταλύτη...
Έγινε αλλαγή εξάτμισης από μπροστά μέχρι πίσω...το αμάξι πήρε ελάχιστα τα πάνω του αλλά το πρόβλημα παρέμεινε...Επίσης από το αμάξι φεύγουνε πολλές άκαυτες!!
Η σύνδεση με τον εγκέφαλο έβγαζε μόνο "πυράκια".(Τον τελικό λόγο που το έβγαζε θα αναφερθεί στο τέλος)
Έπειτα από πολλά τηλεφώνηματα...νεύρα...αλλαγή ημερομηνίας και τα σχετικά ανέλαβε ο Ηλίας να κοιτάξει το αυτοκίνητο σε έναν γνωστό του (εδώ το όνομα δεν χρειάζετε, ο άνθρωπος έκανε απλά εξυπηρέτηση). Εν το μεταξύ, επειδή οι πρώτες αλλαγές λαδιών έγιναν σε λίγα χιλιόμετρα, για να καθαρίσει όσο γίνετε το μοτέρ και να αρχίσει να δουλεύει σωστά παρατήρησα ότι το αμάξι καίει λάδια...
Γίνετε έλεγχος στο αμάξι για το προηγούμενο πρόβλημα, και βρήκανε ότι φορούσε πνεύμονα απο 16αρι και όχι από 18άρι.....και πως για αυτόν τον λόγο το αμάξι έκοβε...
Πρώτο λάθος και μάλιστα λίγο αδικαιολόγητο...πάμε παρακάτω...
Το αμάξι έκαιγε 1 λίτρο λάδι στα 1500km, και μάλιστα οι μόνες διαδρομές που έκανα όλο το χειμώνα ήταν Σταυρούπολη - Σίνδος και πίσω. Ούτε ζορίσματα, ούτε τίποτα...
Ενημερώνω τον Ηλία, γιατί έχουμε και την εγγύηση και γιατί τόσα λεφτά δόθηκαν για μια σωστή δουλειά και μια σωστή μηχανή. Η απάντηση ήταν να επικοινωνήσω ΕΓΩ με τον
Τσιλιμπόνη, από όπου αγοράστηκε η μηχανή,ο οποίος άνθρωπος φέρθηκε πολύ επαγγελματικά και τον ευχαριστώ πολύ, για να "βγάλω άκρη" με το θέμα μου.
Με τα πολλά ανέλαβε ο Τσιλιμπόνης να αλλάξει τσιμουχάκια βαλβίδων, μήπως ήταν η αιτία εκεί του προβλήματος. Επίσης, εδώ να αναφέρω πως μέχρι τότε ο Τσιλιμπόνης δεν είχε ιδέα για τα προβλήματα που είχαμε με την μηχανή, για να αναλάβει ευθύνη πιο νωρίς, και αυτό εγώ το θεωρώ ευθύνη του Ηλία, από την στιγμή που εγώ έχω ανημερώσει σαν πελάτης.
Μετά την αλλαγή το αμάξι συνεχίζει να καίει λάδια, και πλέον ενημερώνω τον Ηλία πως απαιτώ, αλλαγή μηχανής και ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και επίσης ζητάω τον λόγο για τον οποίο ο Τσιλιμπόνης δεν είχε ιδέα για το πρόβλημα μου. Οι απαντήσεις ήταν, να πάω πάλι εγώ να ζητήσω αλλαγή γιατί τον Ηλία δεν τον ακούει και δεν ενημέρωσε γιατί πίστευε θα λύναμε το πρόβλημα έτσι.
Τώρα εγώ σαν πελάτης ποιον να κατηγορήσω;; Τρέχω εγώ από μάστορα σε μάστορα, δεν μπορώ να πολλά γιατί και ο άλλος δεν έιχε ενημερωθεί, και εγώ εξ αρχής έχω κάνει συμφωνία μόνο με τον Ηλία, στον οποίο και έιχε δοθεί όλο το χρηματικό ποσό σε μετρητά (μηχανής+εργατικά+ανταλλακτικά).
Έπειτα από κάποιες φασαρίες και συζητήσεις, δέχτηκε ο Τσιλιμπόνης να αλλάξει την μηχανή, αλλά με εργατικά του Ηλία...από τον οποίο πλέον εγώ το ζητάω να γίνει δωρεάν, από την στιγμή που έχω πληρώσει όλα όσα συμφωνήσαμε, έτρεχα ΕΓΩ να βγάλω άκρη και όχι ο ίδιος όπως θα έπρεπε (εγώ αυτό το λέω μη επαγγελματισμό),και φυσικά γιατί δεν είχε ενημερώσει ότι υπάρχει πρόβλημα και εγώ μπορεί να έχανα την εγγύηση και τα λεφτά που έδωσα. Ο Ηλίας αρνείτε να το κάνει δωρεάν, συν ότι λόγο λήξης συνεργασίας με τον Τσιλιμπόνη δεν έχει χώρο να το κάνει. Σαν λύση είχα ζητήσει την βοήθεια του Giorgos320d, τον οποίο ευχαριστώ για την πρόσφορά του να μας δώσει τα εργαλεία του και τον χώρο στο χωριό του για να αλλάξουμε μηχανή, αλλά ο Ηλίας δεν δέχτηκε (λόγω απόστασης).
Και εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης και τα λάθη τα οποία βρέθηκαν!!!
Πηγαίνοντας στο Τει το αμάξι ανεβάζει θερμοκρασία και με αφήνει στο δρόμο...
Εκεί φωνάζω οδική και το αμάξι πηγαίνει στο συνεργείο "Κερεφιάδης car service", τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την άψογη δουλειά, συνεργασία, και ταχύτητα τους.
Εκεί λοιπόν, έγινε αλλάγή μηχανής (η μηχανή δόθηκε από τον Τσιλιμπόνη). Όταν ξεκίνησε η διαδικασία ενημερώθηκα για όλα τα ΛΑΘΗ και τα ΣΦΑΛΜΑΤΑ που είχα γίνει πάνω στο αυτοκινητο.
Ξεκινάμε από τα απλά:
-Το ψυγείο δεν πατούσε στις βάσεις που θα έπρεπε.
-Η μίζα καθόταν στραβά και έτοιμη να πέσει.
-Σχεδόν όλες οι βίδες που υπήρχαν πάνω στην μηχανή ήταν χαλαρές και μάλιστα μερικές ΕΛΕΙΠΑΝ.
Ακομά και οι βίδες του κάρτερ δεν ήταν σφιχτές.
-Όταν μπήκε το κάρτερ δεν αλλάχτηκε η φλάντζα, και μπήκε κομμένη απλά με κολλά. Αποτέλεσμα...διαροές.
-Οι αισθητήρες για τα πυράκια ήταν διαλύμένοι, γιατί είχα σφιχτεί με αερόκλειδο. (Σε μια αλλαγή μπουζί στον Ηλία, τα μπουζί βιδώθηκαν με αερόκλειδο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά)
-Το μαρκούτσι-σωληνάκι με τα υγρά από τον συμπλέκτη, κατά την εγκατάσταση της μηχανής ο Ηλίας το στράβωσε και ήταν πατημένο. Αποτέλεσμα: Να μην γίνετε σωστή αποσύμπλεξη και να χρεώνομαι τώρα και αλλαγή δίσκο πλατώ - ρουλεμάν.
και όσο αφορά τα ηλεκτρολογικά που ως γνωστό είναι ηλεκτρολόγος βρέθηκε:
- Αρκετές βραχυκυκλώσεις, και μη σωστές ενώσεις στην πλεξούδα της μηχανής
- Στην εγκατάσταση του συναγερμού, γυμνές ενώσεις, μια λάθος εντολή, και μη σωστά μονομένες ενώσεις.
- Λάθος εγκατάσταση κεντρικού κλειδώματος και ακατάστατη καλωδίωση.
Αυτά σε συνδιασμό με τα νεύρα και τις εντασείς, την επικινδυνότητα των λαθών, και την μη ανάληψης ευθύνης, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρχε επαγγελματισμός, σωστή δουλεία και γνώση πάνω στον τομέα. Με όλα αυτά συνιδοιτοποίησα ότι τα χρήματα που δώθηκαν (όσο ήταν αυτά) πήγαν στράφη. Από άτομο του κλαμπ, γνωστό και γνωρίζοντας την οικογενειακή και οικονομική μου κατάσταση περιμένα πιο σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Τσιλιμπόνη, για την αλλαγή μηχανής και ένα συγνώμη από μέρος μου απέναντι του διότι φέρθηκα λαθος, πάνω στα νεύρα και στην σύγχυση και λόγω παρεξηγήσεων, λόγο ασυνεννοησίας του Ηλία.
Επίσης ευχαριστώ τον "Κερεφιάδη Car Service", για την άψογη δουλειά, και διόρθωση όλων των πραγμάτων. Το αμάξι πλέον δουλεύει τέλεια.
Και ένα τελευταίο ευχαριστώ στο φίλο Θοδωρή "High Quality Services", για την επανεγκατάσταση του συνεγερμού και του κεντρικού κλειδώματος καθώς και το συμάζεμα των καλωδίων.
Κάθε άποψη δεκτή, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Όπως αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας από διάφορα συνεργεία και μηχανικούς, έτσι κι εγώ θα αναφερθώ σε προσωπική εμπειρία η οποία μάλιστα αφορά άτομο
το οποίο έχει κάνει αρκετές δουλειές σε αυτοκίνητα του κλαμπ. Ίσως ενοχλήσουν κάποιους αυτά που θα αναφέρω αλλά η αλήθεια πιστεύω πως ΠΡΕΠΕΙ να λέγετε για να γνωρίζουμε όλοι το τι γίνετε...
Οι περισσότεροι γνωρίζετε για την μετατροπή που έκανα πριν σχεδόν ένα χρόνο με αλλαγή κινητήρα στον Ηλία (Lee), και από τότε μέχρι πριν ένα μήνα συνέβησαν πολλά για τα οποία μέχρι τώρα δεν είχα αναφέρει τίποτα, για να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που θα γράψω και να μην κατηγορήσω κάποιον άδικα. Θα αναφέρω τα περιστατικά από την αρχή, για να δώσω έμφαση στα λάθη, στις απροσεξίες, και στον μη επαγγελματισμό.
Ας ξεκινήσουμε...
Κατ' αρχήν, όταν συμφωνήθηκε να γίνει η μετατροπή, είχε συμφωνηθεί πως οποιοδήποτε πρόβλημα με την μηχανή,θα γινόταν αλλαγή ή επισκευή αναλόγως την περίπτωση...
-Στο πρώτο κι όλας μήνα που δούλεψε η μηχανή πάνω στο αυτοκίνητο, ενημέρωσα τον Ηλία πως το αμάξι δεν τραβάει όπως θα έπρεπε, πως "μπουκώνει" μέσα σε λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο...μετά από μέρες και ερωτήσεις του Ηλία θεωρήθηκε πως οφείλετε στον καταλύτη...
Έγινε αλλαγή εξάτμισης από μπροστά μέχρι πίσω...το αμάξι πήρε ελάχιστα τα πάνω του αλλά το πρόβλημα παρέμεινε...Επίσης από το αμάξι φεύγουνε πολλές άκαυτες!!
Η σύνδεση με τον εγκέφαλο έβγαζε μόνο "πυράκια".(Τον τελικό λόγο που το έβγαζε θα αναφερθεί στο τέλος)
Έπειτα από πολλά τηλεφώνηματα...νεύρα...αλλαγή ημερομηνίας και τα σχετικά ανέλαβε ο Ηλίας να κοιτάξει το αυτοκίνητο σε έναν γνωστό του (εδώ το όνομα δεν χρειάζετε, ο άνθρωπος έκανε απλά εξυπηρέτηση). Εν το μεταξύ, επειδή οι πρώτες αλλαγές λαδιών έγιναν σε λίγα χιλιόμετρα, για να καθαρίσει όσο γίνετε το μοτέρ και να αρχίσει να δουλεύει σωστά παρατήρησα ότι το αμάξι καίει λάδια...
Γίνετε έλεγχος στο αμάξι για το προηγούμενο πρόβλημα, και βρήκανε ότι φορούσε πνεύμονα απο 16αρι και όχι από 18άρι.....και πως για αυτόν τον λόγο το αμάξι έκοβε...
Το αμάξι έκαιγε 1 λίτρο λάδι στα 1500km, και μάλιστα οι μόνες διαδρομές που έκανα όλο το χειμώνα ήταν Σταυρούπολη - Σίνδος και πίσω. Ούτε ζορίσματα, ούτε τίποτα...
Ενημερώνω τον Ηλία, γιατί έχουμε και την εγγύηση και γιατί τόσα λεφτά δόθηκαν για μια σωστή δουλειά και μια σωστή μηχανή. Η απάντηση ήταν να επικοινωνήσω ΕΓΩ με τον
Τσιλιμπόνη, από όπου αγοράστηκε η μηχανή,ο οποίος άνθρωπος φέρθηκε πολύ επαγγελματικά και τον ευχαριστώ πολύ, για να "βγάλω άκρη" με το θέμα μου.
Με τα πολλά ανέλαβε ο Τσιλιμπόνης να αλλάξει τσιμουχάκια βαλβίδων, μήπως ήταν η αιτία εκεί του προβλήματος. Επίσης, εδώ να αναφέρω πως μέχρι τότε ο Τσιλιμπόνης δεν είχε ιδέα για τα προβλήματα που είχαμε με την μηχανή, για να αναλάβει ευθύνη πιο νωρίς, και αυτό εγώ το θεωρώ ευθύνη του Ηλία, από την στιγμή που εγώ έχω ανημερώσει σαν πελάτης.
Μετά την αλλαγή το αμάξι συνεχίζει να καίει λάδια, και πλέον ενημερώνω τον Ηλία πως απαιτώ, αλλαγή μηχανής και ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και επίσης ζητάω τον λόγο για τον οποίο ο Τσιλιμπόνης δεν είχε ιδέα για το πρόβλημα μου. Οι απαντήσεις ήταν, να πάω πάλι εγώ να ζητήσω αλλαγή γιατί τον Ηλία δεν τον ακούει και δεν ενημέρωσε γιατί πίστευε θα λύναμε το πρόβλημα έτσι.
Τώρα εγώ σαν πελάτης ποιον να κατηγορήσω;; Τρέχω εγώ από μάστορα σε μάστορα, δεν μπορώ να πολλά γιατί και ο άλλος δεν έιχε ενημερωθεί, και εγώ εξ αρχής έχω κάνει συμφωνία μόνο με τον Ηλία, στον οποίο και έιχε δοθεί όλο το χρηματικό ποσό σε μετρητά (μηχανής+εργατικά+ανταλλακτικά).
Έπειτα από κάποιες φασαρίες και συζητήσεις, δέχτηκε ο Τσιλιμπόνης να αλλάξει την μηχανή, αλλά με εργατικά του Ηλία...από τον οποίο πλέον εγώ το ζητάω να γίνει δωρεάν, από την στιγμή που έχω πληρώσει όλα όσα συμφωνήσαμε, έτρεχα ΕΓΩ να βγάλω άκρη και όχι ο ίδιος όπως θα έπρεπε (εγώ αυτό το λέω μη επαγγελματισμό),και φυσικά γιατί δεν είχε ενημερώσει ότι υπάρχει πρόβλημα και εγώ μπορεί να έχανα την εγγύηση και τα λεφτά που έδωσα. Ο Ηλίας αρνείτε να το κάνει δωρεάν, συν ότι λόγο λήξης συνεργασίας με τον Τσιλιμπόνη δεν έχει χώρο να το κάνει. Σαν λύση είχα ζητήσει την βοήθεια του Giorgos320d, τον οποίο ευχαριστώ για την πρόσφορά του να μας δώσει τα εργαλεία του και τον χώρο στο χωριό του για να αλλάξουμε μηχανή, αλλά ο Ηλίας δεν δέχτηκε (λόγω απόστασης).
Εκεί φωνάζω οδική και το αμάξι πηγαίνει στο συνεργείο "Κερεφιάδης car service", τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την άψογη δουλειά, συνεργασία, και ταχύτητα τους.
Εκεί λοιπόν, έγινε αλλάγή μηχανής (η μηχανή δόθηκε από τον Τσιλιμπόνη). Όταν ξεκίνησε η διαδικασία ενημερώθηκα για όλα τα ΛΑΘΗ και τα ΣΦΑΛΜΑΤΑ που είχα γίνει πάνω στο αυτοκινητο.
Ξεκινάμε από τα απλά:
-Σχεδόν όλες οι βίδες που υπήρχαν πάνω στην μηχανή ήταν χαλαρές και μάλιστα μερικές ΕΛΕΙΠΑΝ.
-Όταν μπήκε το κάρτερ δεν αλλάχτηκε η φλάντζα, και μπήκε κομμένη απλά με κολλά. Αποτέλεσμα...διαροές.
-Οι αισθητήρες για τα πυράκια ήταν διαλύμένοι, γιατί είχα σφιχτεί με αερόκλειδο. (Σε μια αλλαγή μπουζί στον Ηλία, τα μπουζί βιδώθηκαν με αερόκλειδο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά)
-Το μαρκούτσι-σωληνάκι με τα υγρά από τον συμπλέκτη, κατά την εγκατάσταση της μηχανής ο Ηλίας το στράβωσε και ήταν πατημένο. Αποτέλεσμα: Να μην γίνετε σωστή αποσύμπλεξη και να χρεώνομαι τώρα και αλλαγή δίσκο πλατώ - ρουλεμάν.
- Στην εγκατάσταση του συναγερμού, γυμνές ενώσεις, μια λάθος εντολή, και μη σωστά μονομένες ενώσεις.
Αυτά σε συνδιασμό με τα νεύρα και τις εντασείς, την επικινδυνότητα των λαθών, και την μη ανάληψης ευθύνης, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρχε επαγγελματισμός, σωστή δουλεία και γνώση πάνω στον τομέα. Με όλα αυτά συνιδοιτοποίησα ότι τα χρήματα που δώθηκαν (όσο ήταν αυτά) πήγαν στράφη. Από άτομο του κλαμπ, γνωστό και γνωρίζοντας την οικογενειακή και οικονομική μου κατάσταση περιμένα πιο σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Τσιλιμπόνη, για την αλλαγή μηχανής και ένα συγνώμη από μέρος μου απέναντι του διότι φέρθηκα λαθος, πάνω στα νεύρα και στην σύγχυση και λόγω παρεξηγήσεων, λόγο ασυνεννοησίας του Ηλία.
Επίσης ευχαριστώ τον "Κερεφιάδη Car Service", για την άψογη δουλειά, και διόρθωση όλων των πραγμάτων. Το αμάξι πλέον δουλεύει τέλεια.
Και ένα τελευταίο ευχαριστώ στο φίλο Θοδωρή "High Quality Services", για την επανεγκατάσταση του συνεγερμού και του κεντρικού κλειδώματος καθώς και το συμάζεμα των καλωδίων.
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 712
Τόπος : Thessaloniki
Μοντέλο BMW : e30 3.18
Country :
Απ: Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από συνεργάτη μας.
καλα εκανες και τα ανεφερες , παντως καλο θα ηταν να ακουσουμε και την αλλη αποψη πριν εκφρασει καποιος αποψη.
giannismp- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 667
Τόπος : beroia
Μοντέλο BMW : e46
Country :
δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω σε αυτά που μας έγραψες φιλε μου Γιώργο... λόγο τις προσωπικής μας καταστάσεις
αλλα να σου υπενθυμίσω πως πολλά πράγματα πάνω στο αμάξι σου το καιρό τις μετατροπής έγιναν και από εμάς τους δυο σε όλη την μετατροπή ήσουν παρόν και ίσος κάποια κομμάτια να "ελενξες" και εσύ ο ίδιος τα οποια δεν σου φάνηκαν λάθη...
να σημειώσω επίσης πως η μετατροπή πάνω στο αμάξι σου έγινε με μεγάλη χαρά και ζήλο να γίνει όσο καλύτερα γίνετε, και το κεντικό κλείδωμα στο πέρασα εγώ .... όπως και υπάρχει το υλικό με το project ...
όπως είπες η κάθε γνώμη δεχτή
λάθος χειρισμός για ακόμα μια φορα ( αδερφέ μου ) Γιώργο... πάντα φιλικά...!!!
project εδω...:
http://www.bmwclubmakedonia.com/t3443-topic
αλλα να σου υπενθυμίσω πως πολλά πράγματα πάνω στο αμάξι σου το καιρό τις μετατροπής έγιναν και από εμάς τους δυο σε όλη την μετατροπή ήσουν παρόν και ίσος κάποια κομμάτια να "ελενξες" και εσύ ο ίδιος τα οποια δεν σου φάνηκαν λάθη...
να σημειώσω επίσης πως η μετατροπή πάνω στο αμάξι σου έγινε με μεγάλη χαρά και ζήλο να γίνει όσο καλύτερα γίνετε, και το κεντικό κλείδωμα στο πέρασα εγώ .... όπως και υπάρχει το υλικό με το project ...
project εδω...:
DJC BMW- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3435
Τόπος : Θεσσαλονικη-Σταυρουπολη
Μοντέλο BMW : E36 sedan 3.16i
Country :
DJC BMW έγραψε:δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω σε αυτά που μας έγραψες φιλε μου Γιώργο... λόγο τις προσωπικής μας καταστάσεις
project εδω...:
Ναι ήμουν εκεί στην διάρκεια της μετατροπής...αλλά δεν είναι δυνατόν να ξέρω από μηχανικά και μάλιστα από ΣΩΣΤΗ δουλειά. Αυτό είναι ευθύνη του μηχανικού που αναλαμβάνει την διεκπαιρέωση και το έλεγχο του αυτοκινήτου.
Από την στιγμή που υπήρχε χαρά και ζήλος, δεν θα έπρεπε να γίνει άριστη δουλειά, με σωστό έλεγχο, και σωστή εξυπηρέτηση από την στιγμή που είχα πρόβλημα με την μηχανή και έχω πληρώσει τα πάντα μετρητά;;Τα οποία όμως μου κόστισαν πλέον άλλα τόσα. Δεν μιλάμε για ένα και δύο λαθάκια...δυστυχώς μιλάμε για λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, πράγμα αδικαιολόγητο από ένα "καλό" μηχανικό.
Για το κεντρικό κλείδωμα...ναι το πέρασες εσύ, αλλά με έλεγχο του Ηλία, πάνω στον τομέα του..δηλαδή ηλεκτρολογικά!! Και το κεντρικό δούλευε μόνο με τον συναγερμό...πλέον όμως δουλεύει και με κλειδί χωρίς καμία αλλαγή. Πώς γίνετε αυτό;;
Δεν κατηγορώ εσένα, απλά τονίζω κάποια λάθη και παράπονα τα οποία είναι σημαντικά, πόσο μάλλον όταν είναι άτομο το οποίο γνωρίζουμε. Και φυσικά, σε εξαγριώνει όταν μαθαίνεις πως για αρκετά από αυτά γνώριζε ότι δεν ήταν σωστά και δεν με ενημέρωσε.
Και μια γενική ερώτηση:
Αν σας τύχαινε κάτι αντίστοιχο, και χάνατε μεγάλο χρηματικό ποσό, διπλάσια από το αρχικό ποσό, εξ αιτίας μηχανικού...πώς θα αντιδρούσατε;; Θα το κυνηγούσατε νομικά;; Θα καταλήγατε σε κάποιον συμβιβασμό;;
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
Bmw_E30 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,
Ας ξεκινήσουμε...
Ξεκινάμε από τα απλά:
ισως να εχετε δικιο ολοι χωρις να ξερω ακριβος τι εγινε απο την μερια μου θα ελεγα οτι τετιες διαφονιες θα επρεπε να λιγουν σε κατ ιδιαν κουβεντα μεταξυ τον εμπλεκομενων και οχι να γινοντε μαρτυρες ολλα τα μελη του club γιατι και ολοι ειμαστε φιλοι μεταξυ μας και αν δεν εβγενε συνεννοηση να ενημερωνωταν το Δ.Σ και με καποιο τροπο να ελιγε ι ιστορια με τροπο χρηματικο ι με δουλεια κ.τ.λ.
bmwalp- Bmw Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 249
Τόπος : Θεσσαλονικη
Μοντέλο BMW : E36 318IS COUPE
Country :
bmwalp έγραψε:ισως να εχετε δικιο ολοι χωρις να ξερω ακριβος τι εγινε απο την μερια μου θα ελεγα οτι τετιες διαφονιες θα επρεπε να λιγουν σε κατ ιδιαν κουβεντα μεταξυ τον εμπλεκομενων και οχι να γινοντε μαρτυρες ολλα τα μελη του club γιατι και ολοι ειμαστε φιλοι μεταξυ μας και αν δεν εβγενε συνεννοηση να ενημερωνωταν το Δ.Σ και με καποιο τροπο να ελιγε ι ιστορια με τροπο χρηματικο ι με δουλεια κ.τ.λ.
Ωραία η άποψη σου και μου δίνεις βάση να πω κάποια πράγματα.
Αρχικά έγινε η προσπάθεια συζήτησης από μεριά μου, και δεν είχε αποτέλεσμα, πέραν του να χαλάσω τα νεύρα μου και να δέχομαι ειρωνικές απαντήσεις.
Μάρτυρες τα μέλη του κλαμπ γίνονται γιατί είναι σωστό να αναφέρονται οι απόψεις και οι εμπειρίες μας από συνεργεία και μηχανικούς. Όπως λοιπόν, γράφουμε για συνεργεία εκτός κλαμπ, δεν πρέπει να ακουστεί και η γνώμη για άτομο το οποίο μας είναι γνωστό;; και δεν μίλησα γενικά...την εμπειρία που είχα έγραψα. Γι αυτό άλλωστε δεν έγραψα από την αρχή, αλλά περίμενα να είμαι σίγουρος για αυτά που θα γράψω.
Τώρα για χρηματικό τρόπο επίλυσης ή δουλειά....θα δεχόμουν μόνο το πρώτο...γιατί όσο αφορά την δουλειά πλέον το αμάξι το εμπιστεύομαι σε πολύ συγκεκριμένα άτομα...ουδείς άλλος θα ακουμπήσει οτιδήποτε μηχανικό ή ηλεκτρολογικό.
Δεν κρίνω την φιλία μεταξύ των μελών, αναφέρω μη σωστή δουλειά για ένα θέμα που πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει γνωστό.
Η συζήτηση γίνετε πάντα σε φιλικό επίπεδο.
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
Bmw_E30 έγραψε:bmwalp έγραψε:ισως να εχετε δικιο ολοι χωρις να ξερω ακριβος τι εγινε απο την μερια μου θα ελεγα οτι τετιες διαφονιες θα επρεπε να λιγουν σε κατ ιδιαν κουβεντα μεταξυ τον εμπλεκομενων και οχι να γινοντε μαρτυρες ολλα τα μελη του club γιατι και ολοι ειμαστε φιλοι μεταξυ μας και αν δεν εβγενε συνεννοηση να ενημερωνωταν το Δ.Σ και με καποιο τροπο να ελιγε ι ιστορια με τροπο χρηματικο ι με δουλεια κ.τ.λ.
Ωραία η άποψη σου και μου δίνεις βάση να πω κάποια πράγματα.
Αρχικά έγινε η προσπάθεια συζήτησης από μεριά μου, και δεν είχε αποτέλεσμα, πέραν του να χαλάσω τα νεύρα μου και να δέχομαι ειρωνικές απαντήσεις.
Μάρτυρες τα μέλη του κλαμπ γίνονται γιατί είναι σωστό να αναφέρονται οι απόψεις και οι εμπειρίες μας από συνεργεία και μηχανικούς. Όπως λοιπόν, γράφουμε για συνεργεία εκτός κλαμπ, δεν πρέπει να ακουστεί και η γνώμη για άτομο το οποίο μας είναι γνωστό;; και δεν μίλησα γενικά...την εμπειρία που είχα έγραψα. Γι αυτό άλλωστε δεν έγραψα από την αρχή, αλλά περίμενα να είμαι σίγουρος για αυτά που θα γράψω.
Τώρα για χρηματικό τρόπο επίλυσης ή δουλειά....θα δεχόμουν μόνο το πρώτο...γιατί όσο αφορά την δουλειά πλέον το αμάξι το εμπιστεύομαι σε πολύ συγκεκριμένα άτομα...ουδείς άλλος θα ακουμπήσει οτιδήποτε μηχανικό ή ηλεκτρολογικό.
Δεν κρίνω την φιλία μεταξύ των μελών, αναφέρω μη σωστή δουλειά για ένα θέμα που πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει γνωστό.
Η συζήτηση γίνετε πάντα σε φιλικό επίπεδο.
το καταλαβα αυτο φιλε μου και το ξερω οτι η συζητηση γινετε σε φιλικο επιπεδο εγω για εσας το εγραψα για να μην χαλιεστε
bmwalp- Bmw Member
-
Country :
Πιστευω οτι καθε τριτος εμπλεκομενος σε ενα τετοιο περιστατικο μονο επιφυλαξεις μπορει να κρατησει για αμφοτερους.
Μην περιμενεις να σου πει καποιος ναι εχεις δικιο ή ναι εχει δικιο γιατι μονο εσεις ξερετε τι εγινε και μονο μεταξυ σας μπορειτε να το λυσετε.
Εμεις απλως παρατηρουμε τα εκθειαζομενα γεγονοτα χωρις να ξερουμε τι πραγματικα εχει γινει.
Μην περιμενεις να σου πει καποιος ναι εχεις δικιο ή ναι εχει δικιο γιατι μονο εσεις ξερετε τι εγινε και μονο μεταξυ σας μπορειτε να το λυσετε.
Εμεις απλως παρατηρουμε τα εκθειαζομενα γεγονοτα χωρις να ξερουμε τι πραγματικα εχει γινει.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την makinen στις Πεμ Ιουλ 26, 2012 3:34 pm, 1 φορά
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα
bmwalp- Bmw Member
-
Country :
ναι φιλε μου εχεις απολυτο δικιο για αυτο το λογο στην προηγουμενη παρεμβαση μου εγραψα....bmwalp έγραψε:ισως να εχετε δικιο ολοι χωρις να ξερω ακριβος τι εγινε απο την μερια μου θα ελεγα οτι τετιες διαφονιες θα επρεπε να λιγουν σε κατ ιδιαν κουβεντα μεταξυ τον εμπλεκομενων και οχι να γινοντε μαρτυρες ολλα τα μελη του club γιατι και ολοι ειμαστε φιλοι μεταξυ μας και αν δεν εβγενε συνεννοηση να ενημερωνωταν το Δ.Σ και με καποιο τροπο να ελιγε ι ιστορια με τροπο χρηματικο ι με δουλεια κ.τ.λ.
DJC BMW- Bmw Addict
-
Country :
makinen έγραψε:Πιστευω οτι καθε τριτος εμπλεκομενος σε ενα τετοιο περιστατικο μονο επιφυλαξεις μπορει να κρατησει για αμφοτερους.
Νίκο δεν το έγραψα για να ακούσω αν έχω άδικο ή δίκιο. Έγραψα την εμπειρία μου, και τα λάθη που βρέθηκαν πάνω στο αμάξι μου από τον συγκεκριμένο μηχανικό / ηλεκτρολόγο. Όπως κάνουμε για κάθε εμπειρία που έχουμε από άλλα συνεργεία..σωστά;; Νομίζω λοιπόν, πως έπρεπε να ακουστούν αυτά τα γεγονότα και ο καθένας σχηματίζει την άποψη του. Για όσα έγραψα, υπάρχουν αποδείξεις, και δεν τα έγραψα έτσι. Αν υπάρχει αντίθετη άποψη ευχαρίστως να ακουστεί, και από τον ίδιο τον Ηλία...
Αντιθέτως όμως δεν είδα αυτό...
DJC BMW έγραψε:
Λάθος χειρισμός σε τι;; Που το ανέφερα;;; Νομίζω ότι πρέπει να ακούγονται οι εμπειρίες μας, ασχέτως αν το άτομο στο οποίο αναφερόμαστε ανήκει στο κλαμπ ή όχι.
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
Συγνώμη ρε παιδιά...που έχει άδικο ο Γιώργος?
Μια εμπειρία του είπε και δεν ζήτησε να πάρουμε το μέρος του η κάτι τέτοιο.
Δηλαδή μόνο να παρουσιάζουμε μια καλή πλευρά όταν κάνουμε μια δουλειά?
Γιατί τότε όταν χρειαζόμαστε μηχανικο-λαμαρινα-ηλεκτρολόγο ζητάμε γνώμες?
Για μένα δεν λέει κάτι όλο αυτό γιατί αν είχα σκοπό να παω στο μαγαζί του οποιουδήποτε έχει αναφερθεί με τέτοιο τρόπο πάλι θα πήγαινα αλλά θα συζητούσα και θα ξεκαθαριζα τα πράγματα από την αρχή.
Σαν κάτι εκπομπές στην τηλεόραση που ο ένας ανεβάζει τον άλλον γιατί έτσι πρέπει και όχι γιατί έτσι είναι.
Κουβέντα κάνουμε βέβαια χωρίς παρεξηγήσεις.
Απλά από μια εμπειρία μου τελευταία είχα πολλά παράπονα αλλά μετά από κουβέντα εννοείται ότι δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε.
Για μένα δεν λέει κάτι όλο αυτό γιατί αν είχα σκοπό να παω στο μαγαζί του οποιουδήποτε έχει αναφερθεί με τέτοιο τρόπο πάλι θα πήγαινα αλλά θα συζητούσα και θα ξεκαθαριζα τα πράγματα από την αρχή.
Σαν κάτι εκπομπές στην τηλεόραση που ο ένας ανεβάζει τον άλλον γιατί έτσι πρέπει και όχι γιατί έτσι είναι.
Απλά από μια εμπειρία μου τελευταία είχα πολλά παράπονα αλλά μετά από κουβέντα εννοείται ότι δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε.
E36-Hartge- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 699
Τόπος : ................
Μοντέλο BMW : E36
Country :
E36-Hartge έγραψε:Συγνώμη ρε παιδιά...που έχει άδικο ο Γιώργος?
Θα συμφωνήσω και εγώ . Πολύ καλά έκανε το παιδί και ανέφερε την εμπειρία του , να υπάρχει ενημέρωση . Εδώ τα λέμε πάντα όλα.
Όπως διάβασα το κείμενο δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά " δε συστήνω σε κανέναν να πάει στον συγκεκριμένο μηχανικό " ούτε άλλα τέτοια κουλά .
Λέει 5 πράγματα , στο τέλος γράφει " προσωπικά πιστεύω κτλ κτλ " άρα η κρίση είναι προσωπική - άλλος πχ έχει άλλη άποψη - δε βλέπω κάτι κακό .
Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε θεατές , ούτε μπροστά ήμασταν , ούτε ξέρουμε τις συννενοήσεις που γίναν και τα παρελκόμενα άρα δεν υπάρχει από το κείμενο κατ ανάγκη αρνητική κρίση για τον αναγνώστη .
Αντιπαράθεση μεταξύ σας καλά κάνατε και δεν κάνατε εδώ , δεν έχει νόημα και δε θα τελειώσει ποτέ. Αυτά κατ ιδίαν ότι είναι να πείτε και να κανονίσετε , δε μας ενδιαφέρουν εμάς .
Επίσης το ΔΣ δεν έχει καμία δουλειά να λύσει τέτοιου είδους διαφορα ( χρηματική ) μεταξύ 2 μελών . Αυτά ή μεταξύ σας ή νομικά και ότι αποδειχθεί .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργο μετά την αλλαγή στα τσιμουχάκια πόσα χμ το έκανες το αμάξι ? Ξεκίνησες στρώσιμο κανονικά ?
Γιατί κ μένα όταν έκανα επισκευή το μ42 ( 1 λίτρο στα 1000 το καλοκαίρι , 300ml το χειμώνα ) , όταν άλλαξα λάδια στα 2500 με στρόσιμο 3 χιλιάδων στροφών μαξιμουμ , είχε κάψει 1 + λίτρο πάλι . Και με είπε ο μηχανικός είναι φυσιολογικό ακόμα στρώνονται ( λέω με δουλεύει τώρα ) . Στα επόμενα 2500 κμ όμως έκαψε 600ml σύνολο και από κει και πέρα έκαιγε 1 λίτρο ανά 6000 km , δηλαδή στα φυσιολογικά του κατασκευαστή .
Όπως διάβασα το κείμενο δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά " δε συστήνω σε κανέναν να πάει στον συγκεκριμένο μηχανικό " ούτε άλλα τέτοια κουλά .
Λέει 5 πράγματα , στο τέλος γράφει " προσωπικά πιστεύω κτλ κτλ " άρα η κρίση είναι προσωπική - άλλος πχ έχει άλλη άποψη - δε βλέπω κάτι κακό .
Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε θεατές , ούτε μπροστά ήμασταν , ούτε ξέρουμε τις συννενοήσεις που γίναν και τα παρελκόμενα άρα δεν υπάρχει από το κείμενο κατ ανάγκη αρνητική κρίση για τον αναγνώστη .
Αντιπαράθεση μεταξύ σας καλά κάνατε και δεν κάνατε εδώ , δεν έχει νόημα και δε θα τελειώσει ποτέ. Αυτά κατ ιδίαν ότι είναι να πείτε και να κανονίσετε , δε μας ενδιαφέρουν εμάς .
Επίσης το ΔΣ δεν έχει καμία δουλειά να λύσει τέτοιου είδους διαφορα ( χρηματική ) μεταξύ 2 μελών . Αυτά ή μεταξύ σας ή νομικά και ότι αποδειχθεί .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργο μετά την αλλαγή στα τσιμουχάκια πόσα χμ το έκανες το αμάξι ? Ξεκίνησες στρώσιμο κανονικά ?
Γιατί κ μένα όταν έκανα επισκευή το μ42 ( 1 λίτρο στα 1000 το καλοκαίρι , 300ml το χειμώνα ) , όταν άλλαξα λάδια στα 2500 με στρόσιμο 3 χιλιάδων στροφών μαξιμουμ , είχε κάψει 1 + λίτρο πάλι . Και με είπε ο μηχανικός είναι φυσιολογικό ακόμα στρώνονται ( λέω με δουλεύει τώρα ) . Στα επόμενα 2500 κμ όμως έκαψε 600ml σύνολο και από κει και πέρα έκαιγε 1 λίτρο ανά 6000 km , δηλαδή στα φυσιολογικά του κατασκευαστή .
kefalismos- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1352
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : τεως Ε30 , νυν CLK 200
Ρε μην αρπαζεστε....
Τονισα οτι δεν νομιζω πως ειναι καποιος σε θεση να κρινει εξ ολοκληρου την κατασταση...
Καλα εκανε και το ανεφερε ο Γιωργος...! Ποιος ειπε το αντιθετο...!
Εγω ειμαι απο τους πρωτους που θα πω κατω οι ψευτες και οι απατεωνες οπως και καθε αλλος που προσπαθει σκληρα για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και βασιζεται σε αυτο...
Τονισα οτι δεν νομιζω πως ειναι καποιος σε θεση να κρινει εξ ολοκληρου την κατασταση...
Καλα εκανε και το ανεφερε ο Γιωργος...! Ποιος ειπε το αντιθετο...!
Εγω ειμαι απο τους πρωτους που θα πω κατω οι ψευτες και οι απατεωνες οπως και καθε αλλος που προσπαθει σκληρα για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και βασιζεται σε αυτο...
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
Καλα πως ειναι δυνατον με τοσα προβληματα να δουλευε εδω και ενα χρονο το αμαξι? Εγω παρον σε καπιες κοντρες που εγηναν οταν βγηκε το αμαξι απο το συνεργειο του Ηλια, το αμαξι γαζωνε κυριολεκτικα εγω με την ροπη που εχω σαν τουρμπο ντιζελ το εφεβγα μετα τη δευτερη ταχυτιτα, για τα 1600 κιβικα δεν το συζηταω τα ειχαι σαν σταματιμενα.
Στο θεμα μας, εγω αντιεπαγκελματισμο θεωρω στον ΜΑΣΤΟΡΑ που κατηγωρει τον προηγουμενο μαστορα, οι σοβαροι μαστορες δεν το κανουν αυτο για μενα ειναι θεμα χαρακτηρα αυτο και οταν βλεπω τετοιο χαρακτηρα σε μαστορα δεν παει να ειναι ο καλυτερος, δεν παταω στο μαγαζι του.
Τωρα για τη συμφονια που ηχατε κανει εξαρχης ετσι οπως γραφεις οτι σε οτι συμβει στην μηχανη υπεφθινος ειναι ο Ηλιας το βρησκω παραλογο και να πω γιατι, με μια ερωτηση, ας μου απαντησει καποιος ρε παιδια, ποιος μαστορας ειναι αυτος που εγκηατε για μια μηχανη που θα τοποθετησει χωρεις να την γνωρηζει??? υπαρχει τετοιος μαστορας? Αν θυμαμε καλα Γιωργο σε μια συζητηση που ηχαμε την μηχανη την διαλεξες εσυ και αν δεν βγηκε καλη αυτο εχει να κανει με το μαγαζι που την αγορασες και το μαγαζι εφοσον την αντηκατεστησε φερθηκε σωστα σαν επαγκελματιας. Και ρωταω παλι, ο μηχανικος που θα αλαξει τη μηχανη δεν θα πληρωθει?
Να μηλησω για τη δουλια που εκανε ο Ηλιας, περασε μια μηχανη νεωτερης τεχνολογιας σε ενα αμαξι τεχνολογιας δεκα χρωνια πισω και το αμαξι περπατησε και δουλεβε αψωγα αφου μπορουσε και συναγωνηζωταν αμαξια σαν το δικο μου και αλλα αμαξια στα κιβικα του, αρα ο μαστορας εκανε σωστη δουλια μεχρι που αποδηχτηκε οτι η μηχανη το ειπε το ποιημα και σε αυτο φτεει ο μαστορας? Δεν ειναι δικαιο αυτο!!! Οταν αγωραζεις μεταχηρησμενη μηχανη απο παλιατση ρησκαρεις γιατι ο παλιατσης πουλαει και αυτο που πουλαει ειναι το καλυτερο για αυτον και εσυ το αγωραζεις για το καλυτερο ετσι δεν ειναι?
Εγω θα πω λαθος του Ηλια που ανελαβε ολη την ευθηνη, εγω δεν ξερω κανεναν μαστορα να το κανει αυτο.
Η αποψη μου ειναι αυτη χωρεις να περνω το μερος κανενως!!!
Και παλι την αποψη μου θα πω, εδω και τεσερα χρονια που εχω το αμαξι μου στην αρχη ημουν ικανοποιημενος με τις επηδωσεις του αλλα τωρα που το συνηθησα θελω και αλλα αλογα!!!! και σου ελεγα, Γιωργοοοοο βαλε ις με τα 140αλογα και δεν με ακουσες!!!!
Αυτα απο μενα ενωητε παντα φυλικα και με καλη διαθεση του γραπτου μου λογου!!!
Στο θεμα μας, εγω αντιεπαγκελματισμο θεωρω στον ΜΑΣΤΟΡΑ που κατηγωρει τον προηγουμενο μαστορα, οι σοβαροι μαστορες δεν το κανουν αυτο για μενα ειναι θεμα χαρακτηρα αυτο και οταν βλεπω τετοιο χαρακτηρα σε μαστορα δεν παει να ειναι ο καλυτερος, δεν παταω στο μαγαζι του.
Τωρα για τη συμφονια που ηχατε κανει εξαρχης ετσι οπως γραφεις οτι σε οτι συμβει στην μηχανη υπεφθινος ειναι ο Ηλιας το βρησκω παραλογο και να πω γιατι, με μια ερωτηση, ας μου απαντησει καποιος ρε παιδια, ποιος μαστορας ειναι αυτος που εγκηατε για μια μηχανη που θα τοποθετησει χωρεις να την γνωρηζει??? υπαρχει τετοιος μαστορας? Αν θυμαμε καλα Γιωργο σε μια συζητηση που ηχαμε την μηχανη την διαλεξες εσυ και αν δεν βγηκε καλη αυτο εχει να κανει με το μαγαζι που την αγορασες και το μαγαζι εφοσον την αντηκατεστησε φερθηκε σωστα σαν επαγκελματιας. Και ρωταω παλι, ο μηχανικος που θα αλαξει τη μηχανη δεν θα πληρωθει?
Να μηλησω για τη δουλια που εκανε ο Ηλιας, περασε μια μηχανη νεωτερης τεχνολογιας σε ενα αμαξι τεχνολογιας δεκα χρωνια πισω και το αμαξι περπατησε και δουλεβε αψωγα αφου μπορουσε και συναγωνηζωταν αμαξια σαν το δικο μου και αλλα αμαξια στα κιβικα του, αρα ο μαστορας εκανε σωστη δουλια μεχρι που αποδηχτηκε οτι η μηχανη το ειπε το ποιημα και σε αυτο φτεει ο μαστορας? Δεν ειναι δικαιο αυτο!!! Οταν αγωραζεις μεταχηρησμενη μηχανη απο παλιατση ρησκαρεις γιατι ο παλιατσης πουλαει και αυτο που πουλαει ειναι το καλυτερο για αυτον και εσυ το αγωραζεις για το καλυτερο ετσι δεν ειναι?
Εγω θα πω λαθος του Ηλια που ανελαβε ολη την ευθηνη, εγω δεν ξερω κανεναν μαστορα να το κανει αυτο.
Και παλι την αποψη μου θα πω, εδω και τεσερα χρονια που εχω το αμαξι μου στην αρχη ημουν ικανοποιημενος με τις επηδωσεις του αλλα τωρα που το συνηθησα θελω και αλλα αλογα!!!! και σου ελεγα, Γιωργοοοοο βαλε ις με τα 140αλογα και δεν με ακουσες!!!!
giorgos320d- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :
Γιώργο υπάρχουν μάστορες που εγγυόνται για τις μηχανές που περνάνε . Συνήθως κατ' απαίτηση του πελάτη ΠΡΙΝ την μετατροπή . Υπογράφεται χαρτί του νόμου 105 ? όποιου νόμου είναι τελοςπάντων που γράφει ότι αλλάχτηκε η τάδε μηχανή ( αριθμός κινιτήρα ) με την τάδε ( αριθμός κινιτήρα ) τάδε του μηνός και δίνω πχ εγγύηση καλής λειτοργείας για 6 μήνες / 5.000 χιλιόμετρα . Οι σοβαροί κατ' επάγγελμα μετατροπάκιδες που ασχολούνται μόνο με αυτά το κάνουν αυτό από μόνοι τους γιατί τους τοχουν ζητήσει τόσοι πολλοί που το κάνουν πλέον από μόνοι τους . Αλλιώς δε θα πάρουν δουλειά , απλό είναι .
Δηλαδή τι γίνεται εδώ ? Μπορεί πχ να πληρώσεις εξ αρχής 300 ευρώ παραπάνω από άλλον μηχανικό που δε δίνει εγγύηση. Αλλά ο μηχανικός που δίνει , πριν σου βάλει τη μηχανή του παλιατζή , την λύνει και βλέπει τι γίνεται μέσα ( αυτό πληρώνεις ). Αν δε του αρέσει , την κλίνει , την στέλνει πίσω στον παλιατζή και παίρνει άλλη , την ξανανοίγει κτλ . Αλλά ο μάστορας επιλέγει μηχανή ! όχι ο πελάτης . Τέτοιες συμφωνίες προφανώς και υπάρχουν και μεταξύ παλιατζίδων - μηχανικών .
Και αν εν τούτις μπει η μηχανή και παρουσιάσει κάτι πχ σε 2 μήνες , έχει το χαρτί ο πελάτης και μπορεί να τον τρέξει στα δικαστήρια οπότε του το φτιάχνει τσάμπα . Τώρα θα την επισκευάσει ? Θα την αλλάξει ? Αυτό το αποφασίζει ο μηχανικός . Ο πελάτης πάει και λέει δε δουλεύει καλά , φτιάξτο , δε του λέει τι να κάνει . Το τι θα κάνει ο μάστορας , το αποφασίζει ο ίδιος , όπως τον συμφέρει καλύτερα . Ας κάνει και μαγικά .
Εγώ προσωπικά χωρίς τέτοιο χαρτί υπογεγραμμένο από το μάστορα δε θα άλλαζα μοτέρ . Ψάχνεις και βρίσκεις μάστορα που να δέχεται να υπογράψει χαρτί .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν έκανα επισκευή μηχανής ( και όχι αλλαγή , γιατί δε μου αρέσον τα ρίσκα και τα τρεχάματα ) του είπα αν δεν την βγάλεις σωστή , θα το ξηλώσεις ξανά . Και δέχθηκε .
Και όταν μετά το αμάξι δεν περνούσε κτέο από καυσαέρια , πήγα του έδωσα το κλειδί και του λέω : αυτό δε περνάει καυσαέρια . Κάντο να περάσει , εσύ το έφτιαξες . Δε ξέρω τι θα κάνεις , κάνε μαγικά -ξανακάνε επισκευή , δε με απασχολεί , εσυ ξέρεις κάνε ότι νομίζεις. Αλλά θα το περάσεις κτέο. Εννοείται δεν είπε τίποτα και δεν ζήτησε χρήματα. Το αμάξι σε 2 μέρες πέρασε κτέο κανονικά και νόμιμα μπροστά μου . Όταν του ρώτησα τι είχε μου λέει πολυ σωστά " τι σε απασχολεί τι είχε . πέρασε ? αφου είμαι εγώ εδω μην ανυσηχείς ".
Απάντησα ότι με τέτοια άτομα θέλω να κάνω δουλειές , του πέταξα και ένα 50ρικο να πιει 2 μπύρες από μενα και του είπα καλή σου μέρα , τα λέμε . Αυτές είναι συνεννοήσεις
ΥΓ : όλα τα παραπάνω καμία σχέση με την περίπτωση του Γιώργου και Ηλία έτσι ? Κουβέντα μεταξύ μας είναι . Και η δική μου περίπτωση ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που περιγράφεται εδώ ( ούτε είχε ηλεκτρολογικά , ούτε αλλαγές μηχανών νεότερης τεχνολογίας ούτε τίποτα ) . Απλά είπα να γράψω και ένα παράδειγμα στο τέλος για σωστές συνεννοήσεις και συμφωνίες .
Δηλαδή τι γίνεται εδώ ? Μπορεί πχ να πληρώσεις εξ αρχής 300 ευρώ παραπάνω από άλλον μηχανικό που δε δίνει εγγύηση. Αλλά ο μηχανικός που δίνει , πριν σου βάλει τη μηχανή του παλιατζή , την λύνει και βλέπει τι γίνεται μέσα ( αυτό πληρώνεις ). Αν δε του αρέσει , την κλίνει , την στέλνει πίσω στον παλιατζή και παίρνει άλλη , την ξανανοίγει κτλ . Αλλά ο μάστορας επιλέγει μηχανή ! όχι ο πελάτης . Τέτοιες συμφωνίες προφανώς και υπάρχουν και μεταξύ παλιατζίδων - μηχανικών .
Και αν εν τούτις μπει η μηχανή και παρουσιάσει κάτι πχ σε 2 μήνες , έχει το χαρτί ο πελάτης και μπορεί να τον τρέξει στα δικαστήρια οπότε του το φτιάχνει τσάμπα . Τώρα θα την επισκευάσει ? Θα την αλλάξει ? Αυτό το αποφασίζει ο μηχανικός . Ο πελάτης πάει και λέει δε δουλεύει καλά , φτιάξτο , δε του λέει τι να κάνει . Το τι θα κάνει ο μάστορας , το αποφασίζει ο ίδιος , όπως τον συμφέρει καλύτερα . Ας κάνει και μαγικά .
Εγώ προσωπικά χωρίς τέτοιο χαρτί υπογεγραμμένο από το μάστορα δε θα άλλαζα μοτέρ . Ψάχνεις και βρίσκεις μάστορα που να δέχεται να υπογράψει χαρτί .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν έκανα επισκευή μηχανής ( και όχι αλλαγή , γιατί δε μου αρέσον τα ρίσκα και τα τρεχάματα ) του είπα αν δεν την βγάλεις σωστή , θα το ξηλώσεις ξανά . Και δέχθηκε .
Και όταν μετά το αμάξι δεν περνούσε κτέο από καυσαέρια , πήγα του έδωσα το κλειδί και του λέω : αυτό δε περνάει καυσαέρια . Κάντο να περάσει , εσύ το έφτιαξες . Δε ξέρω τι θα κάνεις , κάνε μαγικά -ξανακάνε επισκευή , δε με απασχολεί , εσυ ξέρεις κάνε ότι νομίζεις. Αλλά θα το περάσεις κτέο. Εννοείται δεν είπε τίποτα και δεν ζήτησε χρήματα. Το αμάξι σε 2 μέρες πέρασε κτέο κανονικά και νόμιμα μπροστά μου . Όταν του ρώτησα τι είχε μου λέει πολυ σωστά " τι σε απασχολεί τι είχε . πέρασε ? αφου είμαι εγώ εδω μην ανυσηχείς ".
Απάντησα ότι με τέτοια άτομα θέλω να κάνω δουλειές , του πέταξα και ένα 50ρικο να πιει 2 μπύρες από μενα και του είπα καλή σου μέρα , τα λέμε . Αυτές είναι συνεννοήσεις
ΥΓ : όλα τα παραπάνω καμία σχέση με την περίπτωση του Γιώργου και Ηλία έτσι ? Κουβέντα μεταξύ μας είναι . Και η δική μου περίπτωση ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που περιγράφεται εδώ ( ούτε είχε ηλεκτρολογικά , ούτε αλλαγές μηχανών νεότερης τεχνολογίας ούτε τίποτα ) . Απλά είπα να γράψω και ένα παράδειγμα στο τέλος για σωστές συνεννοήσεις και συμφωνίες .
kefalismos- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1352
Μοντέλο BMW : τεως Ε30 , νυν CLK 200
kefalismos έγραψε:
Νάσο είχα κάνει τα χιλιόμετρα που μου είχε αναφέρει ο Τσιλιμπόνης, ο οποίος μου είπε πως αν κάψει πάλι ευθύνετε κάτι άλλο. Και το αμάξι ξαναέκαψε τα ίδια. Οπότε το πρόβλημα ήταν από ελατήρια, κουζινέτα...
giorgos320d έγραψε:Καλα πως ειναι δυνατον με τοσα προβληματα να δουλευε εδω και ενα χρονο το αμαξι? Εγω παρον σε καπιες κοντρες που εγηναν οταν βγηκε το αμαξι απο το συνεργειο του Ηλια, το αμαξι γαζωνε κυριολεκτικα εγω με την ροπη που εχω σαν τουρμπο ντιζελ το εφεβγα μετα τη δευτερη ταχυτιτα, για τα 1600 κιβικα δεν το συζηταω τα ειχαι σαν σταματιμενα.
Γιώργο δεκτή η γνώμη σου, αλλά είναι πολλά που δεν γνωρίζεις....και προφανώς δεν έδωσες βάση.
Αρχικά, ο μάστορας που μου πέρασες την καινούργια μηχανή, δεν κατηγόρησε τον Ηλία, αλλά με ενημέρωσε για το τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο.
Έπειτα, όταν συμφωνήθηκε να γίνει η μετατροπή, και ρώτησα τι εγγύηση έχω ο Ηλίας ο ίδιος μου είπε μην σε αγχώνει εδώ είμαστε θα γίνει, κ όταν ρώτησα τι θα γίνει αν καίει λάδια μου απάντησε το πολύ πολύ θα την αλλάξουμε!!! Πράγμα όμως για το οποίο προφανώς δεν συννενοήθηκε με τον Τσιλιμπόνη. Όταν μου δίνεις τέτοια εγγυήση, είναι θέμα του μηχανικού να αναλάνει την ευθύνη και όχι να τρέχω εγώ!!!
Στην συνέχεια, δεν ήταν το πρόβλημα ότι η μηχανή είπε το ποίημα...όπως αναφέρεις.Αλλά ότι σε πολλά πράγματα έγινε λάθος δουλειά, μη σωστή εγκατάσταση. Το ότι πήγενε καλά δεν σημένει τίποτα...Αναφέρω ότι στον πρώτο μήνα το αμάξι δεν τραβούσε...Ότι μπούκωνε!!! Αναφέρω ότι βρέθηκα όλες οι βίδες της μηχανής ΧΑΛΑΡΕΣ!!! και άλλες έλειπαν....ακομά και ο βίδες του σασμάν ήταν παρα πολύ χαλαρές!! Εγώ αναφέρω παράπονα απ όλη την εγκατάσταση, και όχι μόνο της μηχανής. Και αναφέρω δική μου άποψη και εμπειρία. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την γνώμη του.
Εδώ θα αναφέρω κάτι για το οποίο δεν ήθελα να αναφερθώ γιατί το θέμα το ψάχνω ακόμα.
Όταν ζήτησα την αλλαγή μηχανής από τον έμπορο, ο ίδιος μου ανέφερε ότι ΔΕΝ είχε πληρωθεί ακόμα για την μηχανή.....
Είναι ένα θέμα που θα λυθεί με τον Ηλία αυτό (τα λεφτά δόθηκαν στον ίδιο, όπως συμφωνήθηκε και ζητήθηκε).
Δυστυχώς αυτή η κουβέντα εμένα προσωπικά με βάζει σε υποψίες...προσοχή ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ για αυτό το θέμα και για το ποιος λέει ψέμματα. ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ οτι προσωπικά μπαίνω σε σκέψεις.
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
E36-Hartge έγραψε:Συγνώμη ρε παιδιά...που έχει άδικο ο Γιώργος?
Σε ευχαριστώ πολύ...αυτό προσπαθώ να πω από την αρχή του κειμένου.
Ότι όπως αναφέρουμε για άλλους, το ίδιο πρέπει να ακουστεί και για τα άτομα που συνεργαζόμαστε!!
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
Πάντα θα υποστηρίζω και θα το Φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ:
Να λέτε τις εμπειρίες σας ,να τις ανακοινώνετε επώνυμα.
Σε όλους , εδώ μέσα , δίνεται η δυνατότητα της απάντησης – του αντιλόγου - της κατάθεσης γνώμης .
Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ουσία της υπάρξεις του φόρουμ?
Όλοι μας βγαίνουμε κερδισμένοι και το εννοώ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
Να λέτε τις εμπειρίες σας ,να τις ανακοινώνετε επώνυμα.
Σε όλους , εδώ μέσα , δίνεται η δυνατότητα της απάντησης – του αντιλόγου - της κατάθεσης γνώμης .
Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ουσία της υπάρξεις του φόρουμ?
Όλοι μας βγαίνουμε κερδισμένοι και το εννοώ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
swartz- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :
συνεννοήσεις και συμφωνίες .
Μπραβω στο μηχανικο σου Νασο, σε αφησε στα σκοταδια χωρεις να ξερεις τι ειχε και εβγαζε καυσαερια το αμαξι σου!!! δηλαδη ηταν σωστη η απαντηση του?
Το μονο ευκολο ειναι τη σημερον ημερα να περασεις κτεο ενα αμαξι αρκει να εχεις διασηνδεσεις και μηλαω για τα ιδιοτικα κτεο. Για παραδηγμα στην περηπτοση σου και εγω θα στο περνουσα κτεο και μπρωστα στα ματια σου!!! εεε και να μην σχολιασω τις 50ευρο??? που θα τις επηνε??? ρε μηπως το πενηνταρηκο ηταν δοροδοκια να στο περασει κτεο??? λεω μηπως!!!
giorgos320d- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :
πιο πανω διαβασα ενα κειμενο πολυ εξυπνο αλλα και πολυ επιπολαιο.αν λυσει ο μαστορας 300 μηχανες και πληρωθει 300 ευρω για καθε μια τοτε σε 5 χρονια θα εχει γινει πλουσιος.τοτε και γω θα υπεγραφα με πεντε χερια.το επαγκελμα του μηχανικου αυτοκινητων ειναι παρεξηγημενο λογω των εμπορων γιατι πουλανε πιο φτηνα τηνΠΡΩΤΗ ΥΛΗ στον πελατη λιανικης απ οτι στους ανθρωπους που τους κανουν τη μεγαλυτερη καταναλωση.δευτερον απο κατι εξυπνους που νομιζουνε οτι τα ξερουν ολα και οτι το αμαξι τους ειναι το καλυτερο που εχει παραχθει και δεν χαλαει με τιποτα.ασε που οταν κανεις σερβις και σε δυο μερες χαλασει παραδειγμα η αντλια βενζινης σου ρχονται με τον δικηγορο γιατι με τα70 η 80 ευρο που δωσανε νομιζουν οτι φτιαξανε καινουργιο αυτοκινητο.και σας ρωταω νομιζεται οτι μπορειται να κανεται μαγικα σε μια τετοια περιπτωση και να κοψετε το καφαλι σας και δεν το κανεται΄?γιατι βρε παιδια το επαγκελμα ειναι ανοιχτο για ολους.η φοβοσαστε να μην σας πουνε κλευτες και οτι κονοματε τάντερα σας χωρις να κανετε τιποτα.ολα αυτα τα ζω εδω και χρονια και εχω βαρεθει να τα ακουω οποιος νομιζει οτι μπορει να κανει αυτο το επαγκελμα τελεια ιδου η ροδος ιδου και το πιδημα.ασε που της περισοτερες φορες τα λευτα που θα παρεις τα κρινει ο πελατης ΄¨αν τα παρεις γιατι παιζει και το θα στα φερω δεν τα χανεις και τετοια.αντε μετα να σας δω πως θα ζησετε οικογενεια και θα πληρωσετε υπωχρεωσεις.
ΔΗΜΗΤΡΗς Ε 36- Bmw Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 117
Τόπος : ευοσμος
Μοντέλο BMW : E36 M3
Country :
οχι βεβαια να μην παρεξηγουμε ολες οι αποψεις ακουγονται απο αυτο το φορουμ....!!!Bmw_E30 έγραψε:DJC BMW έγραψε:
Λάθος χειρισμός σε τι;; Που το ανέφερα;;; Νομίζω ότι πρέπει να ακούγονται οι εμπειρίες μας, ασχέτως αν το άτομο στο οποίο αναφερόμαστε ανήκει στο κλαμπ ή όχι.
απλα εισαι μικρος ακομα οταν μεγαλοσεις και ψηθεις στη ζωη τοτε θα καταλαβεις τι ενοω...
και σορρυ ρε μαγκακο που σε αποκαλεσα ο ΜΑΛΑΚΑΣ ( και παρακαλω να μην διαγραφη η βρυσια ) και αδερφο μου....
DJC BMW- Bmw Addict
-
Country :
DJC BMW έγραψε:
οχι βεβαια να μην παρεξηγουμε ολες οι αποψεις ακουγονται απο αυτο το φορουμ....!!!
απλα εισαι μικρος ακομα οταν μεγαλοσεις και ψηθεις στη ζωη τοτε θα καταλαβεις τι ενοω...
- Κώδικας:
οσο για το λαθος χειρισμου ειπα πως δεν επρεπε να γραψεις δημοσια για ολα αυτα και πως μονο μια
καλη λυση θα βρισκοταν στο face to face ...
Ε ρε γλέντια....μια εμπειρία μου είπα που αφορά γνωστό άτομο και δες τι γίνετε....
Σου θυμίσουν κάτι τα λόγια που έχω σε κώδικα;;; Δικά σου είναι και μάλιστα χθεσινά!!!
Όσο για τα υπόλοιπα, περι αδερφού και τα σχετικά, δεν αφορούν ούτε το topic, ούτε τα υπόλοιπα μέλη...Άλλο είναι το θέμα και παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από αυτό.
Εγώ το ανέφερα σαν εμπειρία μου, και περίμενα και μια απάντηση ίσως από το άτομο στο οποίο αναφέρομαι...και φυσικά οποιαδήποτε γνώμη, από άλλα μέλη πάνω στο θέμα.
Bmw_E30- Bmw Addict
-
Country :
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Παρόμοια θέματα
» Οδική συμπεριφορά
» Video: Ζώα με οδική συμπεριφορά
» Συμπεριφορά αστυνομικού σε παράνομο παρκάρισμα
» Video: Ζώα με οδική συμπεριφορά
» Συμπεριφορά αστυνομικού σε παράνομο παρκάρισμα
Bmw Club Μακεδονία :: Σχετικά με BMW :: Εμπειρίες από συνεργεία και γενικά από μαγαζιά σχετικά με αυτοκίνητα
Σελίδα 1 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης