Ειδικές εκδόσεις Lotus Elise και Exige
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ειδικές εκδόσεις Lotus Elise και Exige
Λίγο πριν την λήξη παραγωγής των ευρωπαϊκών εκδόσεων των Elise, δύο ειδικές εκδόσεις φέρουν το όνομα του πρώην διευθυντή μηχανολογικής εξέλιξης της Lotus, Roger Becker. Ο Becker συνταξιοδοτήθηκε τον Ιανουάριο έπειτα από 44 χρόνια προσφοράς των υπηρεσιών του και οι νέες σειρές των Lotus Elise RGB θα διατεθούν στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η Elise SC RGB Special Edition, θα κινείται από τον 1.8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με τα 220 άλογα, προσφέροντας 0-100km/h σε 4,6sec, ενώ η Lotus Exige S RGB Special Edition θα χρησιμοποιεί την κορυφαία έκδοση του κινητήρα με τα 260 PS. Για την δεύτερη έκδοση, το 0-100km/h έρχεται σε 4 περίπου sec, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα βοηθούν στην παραγωγή 42kg κάθετης δύναμης στα 160km/h.
Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες σε τέσσερα χρώματα: Aspen White, Starlight Black, Solar Yellow και Carbon Grey ενώ κάθε ένα θα φέρει μοναδικό αριθμό σε μία πλακέτα στο εσωτερικό, την υπογραφή του Roger Becker στα πλαϊνά και ένα ειδικό μονόχρωμο σήμα της Lotus στην εμπρός μάσκα.
Στο τέλος του 2010 θα σταματήσει η παραγωγή των ευρωπαϊκών εκδόσεων των Elise R και SC, όπως και των Exige S και Cup 260, που χρησιμοποιούν τον 1.8 2ZZ VVTL-I κινητήρα της Toyota, λόγω αλλαγών στην νομοθεσία για τους ρύπους. Στις υπόλοιπες αγορές όμως η παραγωγή θα συνεχιστεί.
«Με τιμά που η Lotus ονόμασε αυτές τις δύο ειδικές εκδόσεις με το όνομα μου, ειδικά επιτρέποντας μου να προσφέρω στους αγοραστές τα “αγαπημένα” μου χαρακτηριστικά. Τα τελευταία 44 χρόνια ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και ανυπομονώ να δω την εξέλιξη της Lotus στο μέλλον. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή», δήλωσε ο Roger Becker.
Πηγή: Lotus
Απ: Ειδικές εκδόσεις Lotus Elise και Exige
Καρτ με σκεπη...!!Αν ειχα τα λεφτα.....
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
Παρόμοια θέματα
» Κινητήρας V6 για Lotus Elise και Exige
» Έκθεση Φρανκφούρτης 2011
» Video: Ειδικές εκδόσεις Camaro για τα 100στα γενέθλια της Chevrolet