Εσείς πόση σημασία δίνεται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας;
+4
sv2
jimbo
giorgos320d
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Εσείς πόση σημασία δίνεται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας;
Εννιά στις δέκα τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων την περνάνε κολλημένα σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Μέχρι να πας ένα ταξίδι, ή να χάσεις ένα ραντεβού και να περιμένεις καμιά ώρα στο αυτοκίνητο. Τότε ξεδιπλώνονται όλες οι ανάγκες και όλες οι απαιτήσεις απέναντί τους. Πόση σημασία όμως δίνουμε; Υπάρχουν δύο ακραίες περιπτώσεις. Αυτών που δεν δίνουν καμία σημασία, και αυτών που δίνουν περισσότερη από όση στο υπόλοιπο αυτοκίνητο. Οι άλλοι τι κάνετε; Πόσο σας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες και η απόδοση του ηχοσυστήματός σας;
Φυσικά όλα είναι ανάλογα με τη χρήση. Για πολλούς ακόμη και ένα σταθμό στο ραδιόφωνο να έπαιζε μόνο θα ήταν αρκετό. Δεν θα ήταν όμως σημαντικό αυτό που ακούν να το ακούν καλά; Στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου όμως η ποιότητα στον ήχο έρχεται μαζί με τις άλλες προδιαγραφές.
Και έτσι έχουμε μηχανήματα που μόνο καφέ δεν ψήνουν. Σήμερα ένα σύστημα που εκτός από ράδιο παίζει και CD με MP3 είναι το απολύτως βασικό. Όμως οι ανάγκες αυξάνονται. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με το προσωπικό τους «εμπιθρόφωνο», τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 δηλαδή, που κάπως θέλουν να τη συνδέσουν και να ακούν μουσική και στο αυτοκίνητό τους.
Γι αυτό χρειάζονται τουλάχιστον μία είσοδο ήχου, όμως υπάρχει και υποστήριξη συσκευής iPod ώστε να περνάνε τα ονόματα των τραγουδιών από την οθόνη του ηχοσυστήματος. Δεν είναι άσχημο. Δεν είναι άσχημο επίσης το ηχοσύστημα να έχει bluetooth με κάποιο επίπεδο χειρισμού και του κινητού τηλεφώνου.
Έτσι μιλάς χωρίς καλώδια, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, βλέπεις ποιος σε παίρνει και παίρνεις όποιον θες χωρίς να ψάξεις το κινητό σου. Επίσης χαμηλώνει την ένταση της μουσικής μόνο του, παγώνει το κομμάτι που άκουγες και γενικά προσφέρει έναν αυτοματισμό που εκτός από βολικός είναι και ασφαλής.
Όχι ότι σώζεσαι, αφού το πρόβλημα στο τηλέφωνο είναι ότι λείπει η προσοχή από το δρόμο, όχι το χέρι από το τιμόνι. Τουλάχιστον είσαι νόμιμος. Από κει και πέρα όμως το ηχοσύστημα μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό εργαλείο, εφόσον προσφέρει και πλοηγό.
Αυτό είναι το αδύνατο σημείο γιατί εκτός από το παράλογο κόστος σε σχέση με τις φορητές συσκευές του εμπορίου, συχνά η κάλυψη και η ανανέωση των χαρτών δεν είναι εξίσου καλή. Είναι όμως ενσωματωμένο και συνεργάζεται με τα άλλα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα πρακτικό.
Από κει και πέρα το ηχοσύστημα μπορεί να περιλαμβάνει και ικανότητα αναπαραγωγής εικόνας, με οθόνες είτε κεντρικά είτε και στα προσκέφαλα για τους πίσω, οπότε μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε σινεμά. Εμείς βέβαια στα ταξίδια χαζεύαμε τη διαδρομή, τα παιδιά μας όμως έχουν μάθει σε πολύ πιο έντονη εγκεφαλική διέγερση (ή το αντίθετο, όπως το πάρει κανείς) και έτσι για αρκετούς τέτοιες μονάδες ψυχαγωγίας (κάποιες περιλαμβάνουν και παιχνιδομηχανή) εντός αυτοκινήτου είναι πολύ ελκυστικές.
Εσείς τι από αυτά χρησιμοποιείτε; Τι θέλετε να έχει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας; Μέχρι πόσα λεφτά δίνετε για αυτά και τελικά αξίζει να επεκταθείτε πέρα της εργοστασιακής μονάδας; Πως το βλέπετε το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο;
Σχολιάστε την είδηση
Φυσικά όλα είναι ανάλογα με τη χρήση. Για πολλούς ακόμη και ένα σταθμό στο ραδιόφωνο να έπαιζε μόνο θα ήταν αρκετό. Δεν θα ήταν όμως σημαντικό αυτό που ακούν να το ακούν καλά; Στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου όμως η ποιότητα στον ήχο έρχεται μαζί με τις άλλες προδιαγραφές.
Και έτσι έχουμε μηχανήματα που μόνο καφέ δεν ψήνουν. Σήμερα ένα σύστημα που εκτός από ράδιο παίζει και CD με MP3 είναι το απολύτως βασικό. Όμως οι ανάγκες αυξάνονται. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με το προσωπικό τους «εμπιθρόφωνο», τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 δηλαδή, που κάπως θέλουν να τη συνδέσουν και να ακούν μουσική και στο αυτοκίνητό τους.
Γι αυτό χρειάζονται τουλάχιστον μία είσοδο ήχου, όμως υπάρχει και υποστήριξη συσκευής iPod ώστε να περνάνε τα ονόματα των τραγουδιών από την οθόνη του ηχοσυστήματος. Δεν είναι άσχημο. Δεν είναι άσχημο επίσης το ηχοσύστημα να έχει bluetooth με κάποιο επίπεδο χειρισμού και του κινητού τηλεφώνου.
Έτσι μιλάς χωρίς καλώδια, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, βλέπεις ποιος σε παίρνει και παίρνεις όποιον θες χωρίς να ψάξεις το κινητό σου. Επίσης χαμηλώνει την ένταση της μουσικής μόνο του, παγώνει το κομμάτι που άκουγες και γενικά προσφέρει έναν αυτοματισμό που εκτός από βολικός είναι και ασφαλής.
Όχι ότι σώζεσαι, αφού το πρόβλημα στο τηλέφωνο είναι ότι λείπει η προσοχή από το δρόμο, όχι το χέρι από το τιμόνι. Τουλάχιστον είσαι νόμιμος. Από κει και πέρα όμως το ηχοσύστημα μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό εργαλείο, εφόσον προσφέρει και πλοηγό.
Αυτό είναι το αδύνατο σημείο γιατί εκτός από το παράλογο κόστος σε σχέση με τις φορητές συσκευές του εμπορίου, συχνά η κάλυψη και η ανανέωση των χαρτών δεν είναι εξίσου καλή. Είναι όμως ενσωματωμένο και συνεργάζεται με τα άλλα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα πρακτικό.
Από κει και πέρα το ηχοσύστημα μπορεί να περιλαμβάνει και ικανότητα αναπαραγωγής εικόνας, με οθόνες είτε κεντρικά είτε και στα προσκέφαλα για τους πίσω, οπότε μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε σινεμά. Εμείς βέβαια στα ταξίδια χαζεύαμε τη διαδρομή, τα παιδιά μας όμως έχουν μάθει σε πολύ πιο έντονη εγκεφαλική διέγερση (ή το αντίθετο, όπως το πάρει κανείς) και έτσι για αρκετούς τέτοιες μονάδες ψυχαγωγίας (κάποιες περιλαμβάνουν και παιχνιδομηχανή) εντός αυτοκινήτου είναι πολύ ελκυστικές.
Εσείς τι από αυτά χρησιμοποιείτε; Τι θέλετε να έχει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας; Μέχρι πόσα λεφτά δίνετε για αυτά και τελικά αξίζει να επεκταθείτε πέρα της εργοστασιακής μονάδας; Πως το βλέπετε το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο;
Σχολιάστε την είδηση
Απ: Εσείς πόση σημασία δίνεται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας;
Θελω ποιοτιτα στον ηχο και οχι ποσοτιτα, οχι πολλα watt για να ακουει ολος ο κοσμος αλλα να ακουω εγω και να το γουσταρω. Αυτο επιδιοκετε με σωστα ηχεια στις σωστες θεσεις!!!
giorgos320d- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :
+1000000!!!giorgos320d έγραψε:Θελω ποιοτιτα στον ηχο και οχι ποσοτιτα, οχι πολλα watt για να ακουει ολος ο κοσμος αλλα να ακουω εγω και να το γουσταρω. Αυτο επιδιοκετε με σωστα ηχεια στις σωστες θεσεις!!!
το θεμα ειναι να ειναι καθαρος ο ηχος, και να μπορει να παιξει λιγο δυνατα, απλα για τους μεσα, οχι να ακουνε στο φαναρι και τα αλλα αυτοκινητα τη μουσικη μας.
ειναι τουλαχιστον σπαστικο.
για να πουμε βεβαια και την αληθεια, το δικο μου εχει και bluetooth, Και με το ericksson που ειχα, με ειχε βολεψει αφανταστα!!!
και απο θεμα τηλεφωνου, αλλα και μπορουσα να παιξω στο αυτοκινητο τραγουδια απο το κινητο μου.
αλλα δυστυχως τωρα εχω ενα blackberry, Και δεν συνεργαζεται με το στερεοφωνικο μου
jimbo- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 617
Τόπος : πειραιας
Μοντέλο BMW : E36 320i convertible
Δεν δίνω καμιά σημασία.Δεν με απασχολεί καθόλου και ας έχει δεν ξέρω πόσους ενισχυτές και 13 ηχεία από μαμά.Μόνο ραδιόφωνο ακούω.Δεν έχω βάλει ούτε μία φορά CD στο μηχάνημα....
sv2- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 48
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : +
Country :
δινω μεγαλη σημασια στον ηχο θελω κ ποιοτητα κ να μπωρει να παιξει δινατα ασχετος που στο δικο μου λογο χρηματων εχω μετριο ηχο αν ειχα λεφτα για περησεμα θα το εκαμνα ντεκαντανς
DJC BMW- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3435
Τόπος : Θεσσαλονικη-Σταυρουπολη
Μοντέλο BMW : E36 sedan 3.16i
Country :
Εγω τι να πω τωρα....???
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
εγω παιδια απο το σπιτι μου στο περιπτερο που λεει ο λογος να παω θελω να ακουω μουσικη!και μαλιστα τσιταααα δυνατα!!!χωρις μουσικη στο αμαξι δεν περναει η ωρα!νομιζω οτι οδηγαω μεχρι την αθηνα σε μια αποσταση 20 χιλιομετρων χρωρις μουσικη!παντα ακουω απο τα cd μου,δεν μου αρεσει να ακουω ραδιοφωνο.επισης η μπεμπα μου εχει εξοπληστη με καταλληλα ηχεια και tweter και με πολυ καλη πηγη αναπαραγωγης ηχου,ετσι ωστε να εχω κρυσταλινο ηχο και να το ευχαριστιεμαι εγω και οχι ο κοσμος που περπατα στο πεζοδρομιο.
stelios- Bmw Lover
-
Αριθμός μηνυμάτων : 265
Τόπος : thessaloniki
Μοντέλο BMW : e36
Country :
εμενα μ αρεσει να χει ποιοτηκο ηχο κ οταν γουσταρω ενα τραγουδι να μ περνει τ αυτια... τα δικα μ των απ εξω δν μ νοιαζει αν τ ακουνε.. πριν μ τ κλεψουν ειχα ενα ερκετα καλο ηχο.. τν εκανα κομματι κομματι... ειχα 2 οβαλ πισω kicker μαζι με 2 κορνες cadence.. μπροστα 2 τουιτερακια με 2 spl ηχια εναν ενισχυτη dls για να μπορει να τα σηκωνει κ τελοσ ενα 12αρι γουφερ μ εναν ενισχυτη κ αυτο..
κ τελοσ η καλητερη πηγη που ειχα ηταν ενα alpine αυτο επαιζε μονο με usb kai i-pod... δν επερνε καθολου cd.. τωρα ακουω εναν σταθμο οτι να ναι με ανα cd-player απο το lidl κ 2 ηχεια ολα κ ολα....
κ τελοσ η καλητερη πηγη που ειχα ηταν ενα alpine αυτο επαιζε μονο με usb kai i-pod... δν επερνε καθολου cd.. τωρα ακουω εναν σταθμο οτι να ναι με ανα cd-player απο το lidl κ 2 ηχεια ολα κ ολα....
nelo- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 16
Τόπος : Μεσημερι Θεσ/νικης
Μοντέλο BMW : E36
Country :
Παρόμοια θέματα
» Πωληση αυτοκινητου σε Αγγλια
» τέλη για το 2011
» Εσείς τι βενζίνη βάζετε τώρα με τις νέες τιμές; Στον φθηνότερο ή στον «δικό σας»;
» Ασφάλιστρα αυτοκίνητου ανάλογα με τα άλογα το χρώμα και 1002 ακόμη…
» Ψυγειάκι Αυτοκινήτου 12V
» τέλη για το 2011
» Εσείς τι βενζίνη βάζετε τώρα με τις νέες τιμές; Στον φθηνότερο ή στον «δικό σας»;
» Ασφάλιστρα αυτοκίνητου ανάλογα με τα άλογα το χρώμα και 1002 ακόμη…
» Ψυγειάκι Αυτοκινήτου 12V
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης