Φόρος χρήσης για τα αυτοκίνητα
+9
dimisgr
mertz
E36-Hartge
billakos
giorgos320d
koukos e36 coupe
jimbo
makinen
tsiggeE39
13 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Φόρος χρήσης για τα αυτοκίνητα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews στο γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκεται μια εισήγηση που θα αλλάξει τα δεδομένα στα τέλη κυκλοφορίας.
Από την νέα χρονιά (αν τελικά γίνει δεκτή η εισήγηση) αντί για τα τέλη κυκλοφορίας (πράσινα και μη) θα υπάρχει ένα διαφορετικό...
σύστημα φορολόγησης που θα βασίζεται στην χρήση του αυτοκινήτου.
Δηλαδή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα και την κατανάλωση σε βενζίνη θα υπάρχει και η ανάλογη φορολόγηση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο φόρος αυτός θα είναι 11 λεπτά ανά λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης καυσίμων που γίνεται από τα οχήματα όλο το χρόνο.
Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών με 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο, καταναλώνει 1200 λίτρα βενζίνης, οπότε ο κάτοχος του θα πληρώνει 132 ευρώ (αντί για 184 – 352 ευρώ που είναι με τα τέλη). Ουσιαστικά θα είναι κερδισμένοι όσοι κάνουν λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο και όσοι έχουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Να δούμε πως θα διαμορφωθεί αυτή η πρόταση (με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι θα υπάρξει μια πιο δίκαιη φορολόγηση)
Πηγή : troktiko.blogspot.com
Από την νέα χρονιά (αν τελικά γίνει δεκτή η εισήγηση) αντί για τα τέλη κυκλοφορίας (πράσινα και μη) θα υπάρχει ένα διαφορετικό...
σύστημα φορολόγησης που θα βασίζεται στην χρήση του αυτοκινήτου.
Δηλαδή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα και την κατανάλωση σε βενζίνη θα υπάρχει και η ανάλογη φορολόγηση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο φόρος αυτός θα είναι 11 λεπτά ανά λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης καυσίμων που γίνεται από τα οχήματα όλο το χρόνο.
Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών με 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο, καταναλώνει 1200 λίτρα βενζίνης, οπότε ο κάτοχος του θα πληρώνει 132 ευρώ (αντί για 184 – 352 ευρώ που είναι με τα τέλη). Ουσιαστικά θα είναι κερδισμένοι όσοι κάνουν λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο και όσοι έχουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Να δούμε πως θα διαμορφωθεί αυτή η πρόταση (με την πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι θα υπάρξει μια πιο δίκαιη φορολόγηση)
Πηγή : troktiko.blogspot.com
tsiggeE39- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2046
Τόπος : Θεσσαλονικη
Μοντέλο BMW : E39
Απ: Φόρος χρήσης για τα αυτοκίνητα
Γουσταρω..!!!
Με συμφερει καργα αυτο το μετρο...!!
Οσο εχω το αμαξι στα χερια μου εχω κανει 10,000χμλ.....
6,000-7,000χλμ το χρονο δλδ..
Με συμφερει καργα αυτο το μετρο...!!
Οσο εχω το αμαξι στα χερια μου εχω κανει 10,000χμλ.....
6,000-7,000χλμ το χρονο δλδ..
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
Τι λες ρε??????εγω σε 1 χρονο εκανα 32000 χλμ....
tsiggeE39- Moderator
-
Ο ελληνας θα βρει τροπο για να πληρωσει λιγοτερα!!!!!!!
????????- Επισκέπτης
tsiggeE39 έγραψε:Τι λες ρε??????εγω σε 1 χρονο εκανα 32000 χλμ....
Ενταξει εγω το αμαξι το εχω για το γουστο μου...
Οχι για δουλεια....!
makinen- Bmw Addict
-
και πως θα ξερουν ποση βενζινη καιμε οεο?
αν ειναι ετσι, ολοι θα αλλαζουν το κοντερ βρε παιδια.
κατι διαφορετικο θα κανουν.
αν θα κανουν δηλαδη, γιατι δε νομιζω να τους χαλασε που κατουρηθηκαν στα φραγκα με το καινουργιο συστημα...
αν ειναι ετσι, ολοι θα αλλαζουν το κοντερ βρε παιδια.
κατι διαφορετικο θα κανουν.
αν θα κανουν δηλαδη, γιατι δε νομιζω να τους χαλασε που κατουρηθηκαν στα φραγκα με το καινουργιο συστημα...
jimbo- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 617
Τόπος : πειραιας
Μοντέλο BMW : E36 320i convertible
Δεν πιστευω οτι κατουρηθηκαν στα φραγκα γιατι δεν ηταν λιγοι αυτοι που παρεδωσαν πινακιδες..
Ισως θεσπισουν καποιους ελεγχους οπως το Κτεο αλλα πιο τακτικους για την εξακριβωση της καταναλωσης-χλμ...
Ισως θεσπισουν καποιους ελεγχους οπως το Κτεο αλλα πιο τακτικους για την εξακριβωση της καταναλωσης-χλμ...
makinen- Bmw Addict
-
εγω θα γυρναω τα χιλιομετρα χχαχαχχααχ
koukos e36 coupe- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1277
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : BMW E30 M40
Ολο χαζομαρες ειναι αυτο το κρατος, ηδικα στον τομεα των αυτοκηνητων, φετος δε στην ψυχρα με πηραν 150ευρο ειδικο φορο επηδη ειμαι δυλιτρος. Καλα οσο για τα χιλιομετρα σε τρια λεπτα τα κατεβαζω οσο εγω θελω. Ας το εφαρμοσουν αν εχουν κολο αυτο το μετρο, μας συμφερει ολους μας!!!!!!!
giorgos320d- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :
μπουδρες και χαζομαρες αυτο το μετρο... οτι να ναι λενε.. βλεπουν εναν εφιαλτη τ βραδυ κ τ πρωι το βγαζουν σαν μετρο.... ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ δεν κανετε κανενα μπανιο να συνελθετε???
ΛΑΜΟΓΙΑ... αμαξι εχουμε οχι οικοδομη στ Πανοραμα ή Καλαμαρια...
ΛΑΜΟΓΙΑ... αμαξι εχουμε οχι οικοδομη στ Πανοραμα ή Καλαμαρια...
billakos- Bmw Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 143
Τόπος : kilkis
Μοντέλο BMW : e46 coupe...
Country :
Αυτο που λετε για γυρισμα χλμ πρωτον ειναι ακυρο καπως....
Γιατι..??Γιατι καθε φορα που περνατε κτεο αν θυμαστε τα χλμ του αυτοκινητου καταγραφονται..
Αν τα γυρισετε θα σας καταλαβουν..
Γιατι..??Γιατι καθε φορα που περνατε κτεο αν θυμαστε τα χλμ του αυτοκινητου καταγραφονται..
makinen- Bmw Addict
-
Εγω ξέρω οτι πρώτα τα αρπάξανε και τωρα θυμήθηκαν οτι ήταν λάθος.
Μεχρι του χρόνου πόσα ακόμα θα αλλάξουν....
Μεχρι του χρόνου πόσα ακόμα θα αλλάξουν....
E36-Hartge- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 699
Τόπος : ................
Μοντέλο BMW : E36
Country :
Πολλά θα πουν ακόμα, και στο τέλος θα κάνουν αυτό που θα τους αποφέρει τα πιο πολλά...
Δυστυχώς, θα μας τα παρουν με κάθε τρόπο...
Δυστυχώς, θα μας τα παρουν με κάθε τρόπο...
tsiggeE39- Moderator
-
Οχι βρε συmakinen έγραψε:Αυτο που λετε για γυρισμα χλμ πρωτον ειναι ακυρο καπως....
ακου, πας πχ φετος στο κτεο, και σημειωνουν πως εχεις 200.000 χιλιομετρα πχ. λεμε τωρα, ενα παραδειγμα.
του χρονου τετοια μερα, πρεπει να ξαναπας, για να πεσει η μετρηση, και εχεις κανει πχ 220.000χιλιομετρα συνολο.
Δηλαδη πρεπει να σε φορολογησουν για 20.000 χιλιομετρα. ε, πιανεις και εσυ δουλεια με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου, και το πας, 203.000 χιλιομετρα.
οποτε σε φορολογουν για 3.000 χιλιομετρα
δεν ειπαμε να τα μηδενισουμε...
jimbo- Bmw Addict
-
jimbo έγραψε:Οχι βρε συmakinen έγραψε:Αυτο που λετε για γυρισμα χλμ πρωτον ειναι ακυρο καπως....
ακου, πας πχ φετος στο κτεο, και σημειωνουν πως εχεις 200.000 χιλιομετρα πχ. λεμε τωρα, ενα παραδειγμα.
του χρονου τετοια μερα, πρεπει να ξαναπας, για να πεσει η μετρηση, και εχεις κανει πχ 220.000χιλιομετρα συνολο.
Δηλαδη πρεπει να σε φορολογησουν για 20.000 χιλιομετρα. ε, πιανεις και εσυ δουλεια με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου, και το πας, 203.000 χιλιομετρα.
οποτε σε φορολογουν για 3.000 χιλιομετρα
δεν ειπαμε να τα μηδενισουμε...
Στο τέλος θα χάσουμε τη μπάλα με τα λάδια μύδια ξύδια και θα φτάσουμε να εχουμε κάνει 500.000km και το αυτοκίνητο θα γράφει 15.000km
Θα έχουμε και κέρδος στην μεταπώληση
E36-Hartge- Bmw Addict
-
Country :
Αληθεια το πιστευεται αυτο..??
Εκτος απο τα χλμ καταγραφεται και η κατασταση του αυτοκινητου...
Δεν μπορει τα αμορτισερ σου να ειναι πχ τελειωμενα και εσυ να πας να δειξεις 3000χλμ...
Δεν ειναι χαζοι και εμεις μια φορα ας μην το παιξουμε κουτοπονηροι μπας και δουλεψει αυτο το
γ@μοκρατος ποτε...
Με το που εγινε το τοπικ η πρωτη κουβεντα που ακουστηκε ηταν για το πως θα κλεψουμε...
Ειμαστε ελεος ελληναρες και μου φαινεται μας αξιζει οτι παθαινουμε..!!
Δεν μπορει τα αμορτισερ σου να ειναι πχ τελειωμενα και εσυ να πας να δειξεις 3000χλμ...
Δεν ειναι χαζοι και εμεις μια φορα ας μην το παιξουμε κουτοπονηροι μπας και δουλεψει αυτο το
γ@μοκρατος ποτε...
Με το που εγινε το τοπικ η πρωτη κουβεντα που ακουστηκε ηταν για το πως θα κλεψουμε...
makinen- Bmw Addict
-
makinen έγραψε:Αληθεια το πιστευεται αυτο..??
γ@μοκρατος ποτε...
Ναι είμαστε Ελληνες και πιο Ελληνες ειναι αυτοί που μας κυβερνάνε.
Απο εκεί ξεκινάει η κλεψιά και εμεις απλά την αποτελιωνουμε...
E36-Hartge- Bmw Addict
-
Country :
makinen έγραψε:Αληθεια το πιστευεται αυτο..??
γ@μοκρατος ποτε...
Ρε σ Νικο... μ'εχεις αφησει αφωνο... ειδικα με το θεμα αμορτισερ και ΚΤΕΟ γενικα... Να σε ρωτησω, τα πιστευεις σοβαρα αυτα που λες?
Εμενα προσωπικα η αποψη μου ειναι οτι για να δουλεψει κατι σ'αυτο το κρατος πρεπει να γινουν οι λεγομενες "ριζικες αλλαγες" ή με λιγα λογια ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μεχρι και η συνειδηση μας... και επειδη ολα αυτα δεν προκειται να αλλαξουν διοτι δεν συμφερουν κανεναν - συνεχιζουμε το παιχνιδι - "ποιος θα κλεψει ποιον"
Α και ναι... ειμαστε ελληναρες, αλλα οπως ειπε και ο Αρης μας κυβερνανε Ελληναρες...
Και τελος παντων, για να μην πολυλογω... εγω πιστευω πως το μετρο αυτο εαν το εφαρμοσουν θα ειναι αλλη μια προσπαθεια να καλυψουν τις τρυπες απο την τσεπη μας... καποια πραγματα δεν αλλαζουν μονο με την θεληση η οποια κι αυτη δεν υπαρχει
mertz- Bmw Lover
-
Αριθμός μηνυμάτων : 271
Τόπος : Ουγκ....
Μοντέλο BMW : E34
Αυτο για το κτεο ηταν ενα γρηγορο προχειρο παραδειγμα...
Μπορει να γινει με αλλο τροπο..Να μπει ο φορος-τελη στην βενζινη και ετσι οσο πιο πολυ βαζεις τοσο πιο πολυ θα πληρωνεις..Ειναι κατι πολυ λογικο νομιζω..!!Σχετιζεται αμεσα με τη χρηση που κανεις στους δρομους και ταυτοχρονα με τις εκπομπες ρυπων..!!
Ειναι σιγουρα πραγματικοτητα αυτα που λετε για το κρατος κτλ....
Αλλα πως ακριβως περιμενετε να γινει η αλλαγη...Να ερθουν απο το διαστημα να μας αλλαξουν σε μια μερα μυαλο..!!
Εμεις ειμαστε οι νομοι, η κοινωνια, οι αρχες, οι αντιληψεις..Ολα εμεις.!!!
Εγω νομιζω οτι απλα περιμενετε να γινουν ολοι οι αλλοι σωστοι (για να μην ειστε εσεις τα κοροιδα και σας πιασουν κοτσο) και μετα εκ του ασφαλους να γινεται και εσεις...!!!Κανω λαθος...??!!
(το εσεις εμεις κτλ μην το παιρνεται προσωπικα)
Μπορει να γινει με αλλο τροπο..Να μπει ο φορος-τελη στην βενζινη και ετσι οσο πιο πολυ βαζεις τοσο πιο πολυ θα πληρωνεις..Ειναι κατι πολυ λογικο νομιζω..!!Σχετιζεται αμεσα με τη χρηση που κανεις στους δρομους και ταυτοχρονα με τις εκπομπες ρυπων..!!
Ειναι σιγουρα πραγματικοτητα αυτα που λετε για το κρατος κτλ....
Αλλα πως ακριβως περιμενετε να γινει η αλλαγη...Να ερθουν απο το διαστημα να μας αλλαξουν σε μια μερα μυαλο..!!
Εμεις ειμαστε οι νομοι, η κοινωνια, οι αρχες, οι αντιληψεις..Ολα εμεις.!!!
Εγω νομιζω οτι απλα περιμενετε να γινουν ολοι οι αλλοι σωστοι (για να μην ειστε εσεις τα κοροιδα και σας πιασουν κοτσο) και μετα εκ του ασφαλους να γινεται και εσεις...!!!Κανω λαθος...??!!
makinen- Bmw Addict
-
Και να προσθεσω κατι να ελαφρυνει λιγο το θεμα..!!!!
makinen- Bmw Addict
-
makinen έγραψε:Εγω νομιζω οτι απλα περιμενετε να γινουν ολοι οι αλλοι σωστοι (για να μην ειστε εσεις τα κοροιδα και σας πιασουν κοτσο) και μετα εκ του ασφαλους να γινεται και εσεις...!!!Κανω λαθος...??!!
Κανεις λαθος. Εγω προσωπικα δεν περιμενω να αλλαξει κατι, διοτι απλα ΔΕΝ προκειται... ειτε κανω εγω την αρχη ειτε οχι (στο θεμα πρωτα γινομαστε εμεις σωστοι και επειτα οι αλλοι) ... διοτι απο εμας Νικο, οσο και να μην σου και μου αρεσει δεν εξαρταται απολυτως τιποτα...
...α ναι... εαν καποιος δεν συμφωνει με αυτα που λεω... ειναι καθαρα δικη μου γνωμη και για 'μενα ειναι λιγο αργα να την αλλαξω... εχουμε πλεον και καποια ηληκια
mertz- Bmw Lover
-
Αριθμός μηνυμάτων : 271
Τόπος : Ουγκ....
Μοντέλο BMW : E34
πρώτον όσον αφορά τα αμορτισερ τα έβαλα π.χ μεταχειρισμένα από άλλο οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα σχετικά με την ταλυτηση χλμ και φθορών του αυτοκινήτου γιατί πιστεύω πως οι δικαιολογίες που θα ακουστούν θα είναι απίστετες.
δεύτερον εγώ απ'ότι κατάλαβα θα μπει φόρος 0,11 στο λίτρο χωρίς ταύτηση των χλμ. Απλά η σκέψη τους είναι ότι ο υβριδικός με το lexuς 5000cc θα καίει 30lt μέσα στην πόλη οπότε του τα πέρνουνε. Το θέμα είναι ότι τους ταρακούνησε το θέμα των πινακίδων μιας και το ταμείο τελικά βγήκε μείον. Επίσης μια άλλη άποψη είναι να υπάρχει ένα ποσό κάθε χρόνο(μικρό) + τα 0,11/lt. Ο καιρός θα δείξει για το τι θα συμβεί στις τσέπες μας
δεύτερον εγώ απ'ότι κατάλαβα θα μπει φόρος 0,11 στο λίτρο χωρίς ταύτηση των χλμ. Απλά η σκέψη τους είναι ότι ο υβριδικός με το lexuς 5000cc θα καίει 30lt μέσα στην πόλη οπότε του τα πέρνουνε. Το θέμα είναι ότι τους ταρακούνησε το θέμα των πινακίδων μιας και το ταμείο τελικά βγήκε μείον. Επίσης μια άλλη άποψη είναι να υπάρχει ένα ποσό κάθε χρόνο(μικρό) + τα 0,11/lt. Ο καιρός θα δείξει για το τι θα συμβεί στις τσέπες μας
dimisgr- Bmw Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 173
Τόπος : thessaloniki
Μοντέλο BMW : z3
Country :
Το σίγουρο είναι ότι πάλι θα βρουν τρόπο να μας τα πάρουν...
tsiggeE39- Moderator
-
τι εννοεις το θεμα με τις πινακιδες?dimisgr έγραψε:πρώτον όσον αφορά τα αμορτισερ τα έβαλα π.χ μεταχειρισμένα από άλλο οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα σχετικά με την ταλυτηση χλμ και φθορών του αυτοκινήτου γιατί πιστεύω πως οι δικαιολογίες που θα ακουστούν θα είναι απίστετες.
jimbo- Bmw Addict
-
Ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τα πλήρωσε και κατέθεσε πινακίδες....Έτσι άλλα υπολογίζανε να πάρουνε και άλλα πήρανε...
tsiggeE39- Moderator
-
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Καταργήθηκε ο ειδικός φόρος πολυτελείας
» Καύσιμα: Νέος πράσινος(;) φόρος από ΕΕ
» Επανέρχεται ο φόρος πολυτελείας
» Φόρος σε όσους κατέθεσαν πινακίδες Ι.Χ.
» Καταργείται ο ειδικός φόρος πολυτελείας
» Καύσιμα: Νέος πράσινος(;) φόρος από ΕΕ
» Επανέρχεται ο φόρος πολυτελείας
» Φόρος σε όσους κατέθεσαν πινακίδες Ι.Χ.
» Καταργείται ο ειδικός φόρος πολυτελείας
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης