Bmw Club Μακεδονία
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Τετ Μάης 04, 2011 10:33 pm

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ TerzisΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ NewspasxalisterzisΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Images2xuoΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Images1cbΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Images4xqΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Images3hl

Γενικά για τον Πασχάλη
Πασχάλης Τερζής! O Τραγουδιστής των φεγγαριών.. Ένας απο τους τελευταίους που έχουν απομείνει στο λαΪκό τραγούδι σήμερα. Ο Πασχάλης έχει τη στόφα του λαϊκού τραγουδιστή. Στην αυθεντική, όμως, μορφή, και όχι με την τεχνηέντως ένδυση, τόσο στην ερμηνεία, όσο και στη συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω 25 ολόκληρα χρόνια περίμενε την αναγνώριση και τη μεγάλη επιτυχία. Εξάλλου του αρκούσε μόνο να τραγουδάει και αυτό του έφτανε.. Σήμερα κυριαρχεί ως αξία και μέγεθος στο ελληνικό τραγούδι, και βέβαια όχι τυχαία, κατά κοινή ομολογία. Με το χάρισμα της φωνής του, κατάφερε να επιβληθεί σε ένα δύσκολο χώρο, έτσι τουλάχιστον όπως έχει εξελιχτεί το λαϊκό τραγούδι στις μέρες μας. Τον αποδέχονται και τον αναγνωρίζουν όλοι, και από όλες τις "όχθες" του ελληνικού τραγουδιού. Δύσκολο και σπάνιο αυτό, όμως επίσης δυσκολία κρύβει το να καθιερωθείς χωρίς να στηρίζεσαι στο περιτύλιγμα, αλλά στην ουσία τού περιεχομένου. Με εκείνη τη γλυκιά θλίψη στο βλέμμα, αλλά και με τη δύναμη που κρύβει ο καημός μέσα στη φωνή του, τραγουδά, υπάρχει, πρώτα ως λαϊκός άνθρωπος και μετά ως λαϊκός τραγουδιστής», όπως λέει ο ίδιος. Πλέον ο Πασχάλης Τερζής έχει καθιερωθεί στο ελληνικό μουσικό στερέωμα και τα τελευταία χρόνια τραγουδάει σε μεγάλες «πίστες». Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν τον συγκινούν τα μεγάλα μαγαζιά. Η ατμόσφαιρα των τραγουδιών που λέει σ'αυτά, έχει την ευγένεια και τη ουσία μουσικής σκηνής. Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, πραγματικά αληθινός στη ζωή του. Σε κάποια συνέντευξή του, όταν είχε ρωτηθεί για τα όνειρα που έχει στο μέλλον είχε πεί:«Αυτό που με "καίει" είναι να μην προδώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν. Να μη χάσω τον Πασχάλη, και γίνω μόνο Τερζής! Τον Τερζή τις περισσότερες φορές τον ξεχνάω, γιατί Τερζής είμαι μόνο πάνω στην πίστα! Κάτω είμαι μόνο ο Πασχάλης. Φαντάζεσαι να σού μιλάνε οι δικοί σου άνθρωποι και να λες "πρόσεξε πώς μου μιλάς, γιατί είμαι ο Τερζής!"; Γίνεσαι γελοίος...». Ο Πασχάλης Τερζής μεγάλωσε στην Πυλαία όπως και παιδικός του φίλος Γηγόρης Τζιστούδης. Ένας μεγάλος βιρτουόζος του μπουζουκιού ο οποίος του έμαθε να πατάει στις νότες και ουσιαστικά να τραγουδάει. Μεγάλωσε σε δύσκολη εποχή με μεγάλη φτώχεια γι'αυτό και από μικρός δούλευε. Στα 12 του για παράδειγμα ήταν μανάβης,στα 17 του γυψάς και πολλά άλλα. Περιπλανήθηκε πολλά χρόνια τραγουδώντας και σε διάφορα μαγαζιά,σε κάποια απ'αυτά ο κόσμος στο κέφι εκτός απο πιάτα έσπαγε και πλακάκια στα πόδια των τραγουδιστών (και πολλές φορές προκαλούνταν ατυχήματα ..)-Τα φημισμένα λαϊκά στέκια της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα τα πρώτα χρόνια δούλευε και σε μικροεπαγγέλματα για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του. Πιστός για πάρα πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη αρνούνταν να κάνει βήματα προς την Αθήνα για μια καλύτερη τύχη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη δεκαετία του 70 και 80 δούλευε σε ένα υπόγειο στη Θες/νικη στο Καραμπουρνάκι για 13 χρόνια (στο Στορκ). Από ό,τι φαίνεται όμως αγαπούσε πάρα πολύ το τραγούδι και άντεξε πολλά χρόνια στην ανωνυμία. Όταν προτοήρθε στην Αθήνα να δουλέψει, στην Νεράιδα, κάποιος είχε προβλέψει ότι ο Πασχάλης μετά από χρόνια θα γινόταν «μεγάλο όνομα» ακούγοντας αυτή τη θεσπέσια φωνή. Δεν ήταν άλλος από τον Στηβ Κακέτση ο οποίος σταματώντας την ορχήστρα την ώρα που ο Τερζής τραγουδούσε πήρε το μικρόφωνο και το είπε. Μάλλον κάτι ήξερε… Του εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους πολλοί και καλοί δημιουργοί, στιχουργοί και συνθέτες και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με παρα πολλούς τραγουδιστές. Σημαντικοί συνθέτες όπως πχ Νικολόπουλος,Σούκας,Τόκας,Ρασούλης,Θεοδωράκης,Δερβενιώτης,Πολυκανδριώτης ,Παπαδημητρίου,Θεοφάνους,Πλιάτσικας,Φοίβος,Ε.Νικολίδης,Καραλής,Κελαϊδής, Θαλασσινός,Κ.Παπαδόπουλος,Χρυσοβέργης,Φασουλάς,Κ.Κόρου. Σημαντικοί στιχουργοί όπως πχ Χαψιάδης,Ατραϊδης,Φ.Γράψας,Δρούτσα,Η.Φιλίππου,Γιαννόπουλος,Γιατράς, Λεκάκης,Μ.Ξυδούς,Μαραγκουδάκη,Πάριος,Φαλάρας. Πολλοί, μετά το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη, έσπευσαν να τον χρίσουν διάδοχό του. Ο ίδιος αρνείται τον τίτλο, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: «Ο Καζαντζίδης ήταν ένας και μοναδικός και δεν θα ξαναγεννηθεί άλλος. Αλίμονο, είναι αστείο μόνο και μόνο που το σκέφτομαι. Για τον Πασχάλη Το τραγούδι είναι ψυχή. Αν δεν σε αγγίξει, δεν φτάνει μια φωνή. Πρέπει να φτάσει στην ψυχή σου για να το νιώσεις και να το πεις όπως πρέπει...». Δήλωση Τερζή που τα λέει όλα: "Εγω δεν βλέπω ούτε πίστες,ούτε φώτα.Βλέπω μόνον τον κόσμο.Και για μένα δεν υπάρχουν μεγάλες πίστες.Και σε μια αυλή να τραγουδάς,όταν ο κόσμος σ'αγαπάει και σε χειροκροτεί,εσύ προσπαθείς να δώσεις όσα περισσότερα έχεις....!!!

Βιογραφία

Ο Πασχάλης Τερζής όπως είναι γνωστό γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.Εκεί ακολούθησε αρκετά επαγγέλματα.Το τραγούδι όμως ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του,γι'αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί μ'αυτό.Η ουσιαστική αρχή και επαφή με το χώρο του τραγουδιού έγινε στην Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη.Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό.Αν και είχε αρκετές προτάσεις για κυκλοφορία δισκου απο διάφορους,τελικά δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί μέχρι το 1980(έχοντας ήδη αρκετά χρόνια χρόνια στο τραγούδι)..Τοτε τον άκουσε ο Χρήστος Νικολόπουλος,ο οποίος και τον έβαλε στη δισκογραφία. Ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο "Λεω" το 1982. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με την δισκογραφική τους δουλειά, πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης. Το 1982 συμμετέχει φιλικά στο δίσκο "Παίξε Χρήστο επειγόντως" μαζί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιώργο Σαρρή και το Δημήτρη Κοντολάζο (επίσης Πυλαιώτη) σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Μανώλη Ρασούλη, Το 1983 ακολουθεί ο δεύτερος επιτυχημένος προσωπικός δίσκος του Π. Τερζή με τον τίτλο "Μίλα μου στον ενικό".Ένας δίσκος που περιέχει και το μεγάλο σουξε "Φαντασία μου πλανεύτρα". Η μουσική είναι του Χρήστου Νικολόπουλου και οι στίχοι των Λευτέρη Χαψιάδη και Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη. Την ίδια περίοδο ο Πασχάλης Τερζής συμμετέχει στον δίσκο "Όλοι δικοί μας είμαστε" των Χ. Νικολόπουλου, Μανώλη Ρασούλη μαζί με τους Νίκο Παπαζόγλου, Δημήτρη Κοντογιάννη και Νάντια Καραγιάννη. Το 1986 είναι η χρονιά του δίσκου "Εθνική Θεσσαλονίκης"με 12 τραγούδια σε συνθέσεις των Θεόδωρου Δερβενιώτη, Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη. Το 1988 ο Πασχάλης Τερζής συνεργάζεται με τον Τάκη Μουσαφίρη στον δίσκο "Καινούρια Χρώματα", στον οποίο τραγουδάει οκτώ τραγούδια. Τον Μάρτιο του 1990 συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με το Χρήστο Νικολόπουλο και την Κατερίνα Κόρου. Δίσκος σταθμός στην καριέρα του με τίτλο "Είμαι μόνος μου". Το 1991 κυκλοφορεί ο δίσκος "θα 'θελα να 'σουν εδώ". Μια ολοκληρωμένη δουλειά νέων συνθετών του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο Πασχάλης Τερζής κέρδισε με αυτή τη δουλειά την αποδοχή και την αγάπη όλων των φίλων του λαϊκού τραγουδιού και θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές στο χώρο αυτό. Το 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος "Μια αφιέρωση καρδιάς". Τραγούδια με χρώμα και ύφος λαϊκό των Θανάση Πολυκανδριώτη, Ηλία Μπάσσιου κ. α. Το 1993 κυκλοφορεί ο δίσκος "Αυτοί που δεν μιλάνε". Είναι ο έβδομος προσωπικός του δίσκος με τις υπογραφές γνωστών δημιουργών. Το 1994 κυκλοφορεί ο δίσκος "Μεσόγειος". Ο όγδοος προσωπικός του δίσκος σε συνεργασία με την Σοφία Βόσσου, την Εύη Δρούτσα, το Μάνο Ελευθερίου, το Φοίβο, κ. ά. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, έγινε χρυσός Το Νοέμβριο του 1995 κυκλοφορεί ο δίσκος "Αφησε με μόνο" .Το ίδιο το "Αφησε με μόνο" χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα ζεημπεκικα σε ολόκληρο το ελληνικό τραγούδι. Επίσης χρυσός δίσκος. Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Αυτά είναι τα τραγούδια μου" που συγκέντρώθηκαν όλες οι παλιές επιτυχίες του περιέχοντας και 3 νέα τραγούδια.Έγινε σε διάστημα λίγων μηνών χρυσός. Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Παλιόκαιρος" που χαρακτήρισε τη χρονιά και κέρδισε τις καλύτερες κριτικές από όλα τα μέσα. Ο δίσκος έφτασε τις 100.000 πωλήσεις! Τα τραγούδια έγραψαν ο Γιάννης Καραλής, ο Γιώργος Θεοφάνους και η Εύη Δρούτσα. Το Νοέμβριο του 1998 κυκλοφόρησε ένας νέος προσωπικός δίσκος του Πασχάλη Τερζή με τίτλο "Ο δικός μου ο δρόμος". Ο δίσκος έγινε χρυσός από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και λίγες μέρες αργότερα και πλατινένιος. Τον Οκτώβριο του '99 ο Πασχάλης Τερζής έδωσε μία μοναδική συναυλία στο Λονδίνο, στο Royal Albert Hall. Το 2000 κυκλοφορεί ενα διπλο CD με καποιες επιτυχίες του Πασχάλη Τερζη με τιτλο "Επιτυχίες χθές,σήμερα,αύριο..." Συνεχίζει με μεγαλη επιτυχία την ίδια χρονιά τον δίσκο "Δε με κατάλαβες ποτέ" με 18 καταπληκτικά τραγούδια.Επίσης ένα CD hitmix με 13 επιτυχίες του απ'τους δίσκους "Άφησε με μόνο","Ο δικός μου ο δρόμος","Λέω" και "Δεν με κατάλαβες ποτέ". To 2001 κυκλοφορεί ενα συλλεκτικο CD με τιτλο "Τα ζεϊμπεκικα του Πασχάλη",στο οποίο περιέχονται τα καλύτερα ζεϊμπεκικα του Π.Τερζή. Επίσης το 2001 κυκλοφορεί το CD "Θέλω να πώ".Ο Μάριος Τόκας γράφει 14 επιτυχίες,με τα "Φαντάσου","Μια βροχή","Θέλω να πω","Άλλος ο Θεός του κόσμου","Νύχτα","Μικρό μου" να ξεχωρίζουν. Το 2002 κυκλοφορεί ένα διπλό συλλεκτικό CD "Τραγούδια μιας ζωής" ζωντανά ηχογραφημένο στην Ιερά Οδό με γνωστές παλιές επιτυχίες καθως και με αγαπημένα τραγούδια του Τερζή.Το 2003 ο διπλός δίσκος "Φωτιά στις νύχτες" με 16 στην κυριολεξία επιτυχίες και 5 τραγούδια για το ξημέρωμα φτάνει στα ύψη με μεγάλα hits "Φεγγαρι μου χλωμό","Παραστράτημα","Έχει ένα φεγγάρι απόψε","Δικαίωμα μου".To 2004 o Πασχάλης Τερζής συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους με τον δίσκο "Στα υπόγεια είναι η θέα" ενω σιγά-σιγά στο προσκήνιο του τραγουδιού βγαίνει και η κόρη To 2004 o Πασχάλης Τερζής συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους με τον δίσκο "Στα υπόγεια είναι η θέα" βαδίζοντας σε πιο έντεχνους δρόμους, ενω σιγά-σιγά στο προσκήνιο του τραγουδιού βγαίνει και η κόρη του Γιάννα Τερζή. Ακολουθεί προσωπική του αποχή για ενάμισι χρόνο περίπου απο πίστες και έπανακυκλοφορεί τρια νέα τραγούδια μαζί με τον τελευταίο δίσκο.Το 2006 κυκλοφορεί το νέο cd του με τίτλο "Είναι κάποιες αγάπες" με έμφαση στο ζεϊμπέκικο (Φεύγω,Ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά,Δεν πειράζει) καθώς και άλλα μοντέρνα για το ύφος του τραγούδια. Τον Νοέμβριο του 2007 ο Πασχάλης συνεργάζεται ξανα με τον Χρήστο Νικολόπουλο.Με τίτλο "Η διαφορα" ενας δίσκος με 14 τραγουδια συνθέσεις όλες του Νικολόπουλου με τις μελωδίες να ξεχωρίζουν η μια απο την αλλη με το κλασικό ύφος βέβαια του λαϊκού συνέτη.

Δισκογραφία

Λέω (1982)
Μίλα μου στον ενικό (1983)
Εθνική Θεσσαλονίκης (1986)
Καινούργια χρώμαρα (1988)
Είμαι μόνος μου (1990)
Θα 'θελα να σουν εδώ (1991)
Μια βραδιά στη Σαλονίκη (1991, ζωντανή ηχογράφηση με Φωτιάδη και Μελα)
Μια αφιέρωση καρδιάς (1992)
Αυτοί που δεν μιλάνε (1993)
Μεσόγειος (1994)
Άφησέ με μόνο (1995)
Αυτά είναι τα τραγούδια μου (1996)
Παλιόκαιρος (1997)
Ο δικός μου ο δρόμος (1998)
Δε με κατάλαβες ποτέ (1999)
Οι μεγαλύτερες επιτυχίες Χθές, σήμερα, αύριο... (2000)
Τα ζεϊμπέκικα του Πασχάλη (2001)
Θέλω να πω (2001)
Hitmix (2001)
Τραγούδια μιας ζωής (2002, ζωντανή ηχογράφηση)
Φωτιά στις νύχτες (2003)
Στα υπόγεια είναι η θέα (2004)
Αρχιπέλαγος (2005)
Η διαφορά (2007)
Μια νύχτα ζόρικη (2008)
Δυο νύχτες μόνο(2011)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ στις Σαβ Μάης 07, 2011 1:32 am, 8 φορές συνολικά
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 14071
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : E39 M PACK & E21 315
Country : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Greecexs1

http://www.microtronic1990.eu/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty Απ: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Τετ Μάης 04, 2011 10:38 pm

O ενας και μοναδικος αναμφισβητητος αρχοντας του ελληνικου λαικου τραγουδιου ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Ο καινουργιος του δισκος: ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΝΟ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ 71terzisdyonyxtesmono

Πασχάλης Τερζής - Δυο νύχτες μόνο

Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο του δίσκο, ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με 16 σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που του εμπιστεύτηκαν παλιοί και καινούργιοι φίλοι του.Πολλοί δημιουργοί θέλησαν να δώσουν τραγούδια τους για τον Πασχάλη Τερζή, όμως πόσα τραγούδια μπορούν να χωρέσουν σε ένα cd;«Δυο νύχτες μόνο», ο τίτλος του νέου cdτου Πασχάλη Τερζή με υπογραφές σπουδαίων δημιουργών.

Τέσσερα τραγούδια του δίσκου- «Αν ξαναζητούσες τη καρδιά μου», «Δυο νύχτες μόνο», «Φεύγει η νύχτα», «Του Στέλιου η μπαλάντα»- γράφτηκαν από τον έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, τον Αντώνη Βαρδή, ο οποίος με την καταπληκτική ευχέρεια, το ταλέντο και την πείρα που τον διακρίνει, έγραψε μελωδίες που έντυσαν με τους στίχους τους ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Νίκος Σαρρής και η Όλγα Βλαχοπούλου.

Τρία τραγούδια – «Κοκτέιλ από δάκρυα», «Δεν έχει η κόλαση φωτιές», «Οι πλούσιοι της γης» - γράφτηκαν εξ ολοκλήρου από τον Νίκο Καρβέλα – ένα από τα οποία, το «Δεν έχει η κόλαση φωτιές» μας συντρόφευσε όλο το καλοκαίρι.

Ένα ιδιαίτερο τραγούδι - «Για όσους με πρόδωσαν» - έγραψε ο Λάκης Παπαδόπουλος σε στίχους της Σάννυς Μπαλτζή. Γιατί ένα τραγούδι που έχει «αίμα» μετράει όσο πολλά…

Πολύ σημαντική και συγκινητική στιγμή του δίσκου είναι το τραγούδι «Στο Πρωινό Τσιγάρο» του Μάριου Τόκα σε στίχους του Μηνά Βιντιάδη.
Ο Χρήστος Δάντης έχει γράψει πολλές φορές για τον Πασχάλη… Έχουν τη δική τους χημεία…
Αυτή τη χημεία θα την ακούσετε στα 2 τραγούδια του – «Κάνε σαματά», «Δεν ξανακάνω όνειρα» - σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου και Νίκου Σαρρή.
Ο Πασχάλης Τερζής είναι ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής των νέων. Έτσι δεν θα μπορούσε σε αυτό τον δίσκο να μην συμμετέχει και το νέο αίμα των δημιουργών όπως ο Γιώργος Σαμπάνης που έδωσε δυο τραγούδια – «Κάνε στην άκρη χωρισμέ», «Δεν θα μου πεις εμένα» - σε στίχους των Νίκου Μωραϊτη και Θάνου Παπανικολάου και ένα τραγούδι ο Δήμος Αναστασιάδης – «Έρωτα μου» - σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου.
Ο Βασίλης Κελαϊδής συμμετέχει με το τραγούδι «Μη του μιλάτε του τρελού» σε στίχους Πάνου Φαλάρα και ο Ανδρέας Πρέζας – «Βαρδάρης» - σε στίχους Βασίλη Καπερνάρου.
Η ενορχήστρωση 12 τραγουδιών έγινε από τον Αντώνη Γούναρη. Ο Αντώνης Βαρδής έκανε την ενορχήστρωση των δικών του κομματιών.
PASXALIS TERZIS DYO NYXTES MONO

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ στις Πεμ Μάης 05, 2011 12:10 am, 5 φορές συνολικά
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty Απ: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Τετ Μάης 04, 2011 11:01 pm

Εχω φτιαξεις μια ουρα στο youtube απο μεγαλες επιτυχιες του Πασχαλη

Κώδικας:
http://www.youtube.com/watch?v=_Fgc99iEUIo&playnext=1&list=PLE73773CD8B17464C

ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ...................ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από DJC BMW Πεμ Μάης 05, 2011 9:12 am

παρα πολυ καλος...καθαρη φωνη, καλος χαρακτηρας..

η νυχτα οι επιτηχιες κ τα λεφτα δεν τον επηρεασαν
DJC BMW
DJC BMW
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 3435
Τόπος : Θεσσαλονικη-Σταυρουπολη
Μοντέλο BMW : E36 sedan 3.16i

Δημοσίευση από george316 Πεμ Μάης 05, 2011 10:24 am

λογω του οτι ειναι πολλα χρονια στο χωρο εχει καθιερωθει.
εχει τραγουδησει πολυ ωραια τραγουδια και δεν εχει "πειραματιστει" με αλλα ειδη,παρα μονο με αυτο που γνωριζει,το λαικο.
δεν θα ελεγα οτι η φωνη του εχει ογκο και βαθος,αλαλ σιγουρα εχει μπασα χροια που στις ψηλες οκταβες γινεται πιο εντονη σε μεσαιεες συχνοτητες.
τον συμπαθω πολυ τον τερζη.
george316
george316
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 738
Τόπος : Θεσσαλονικη
Μοντέλο BMW : Ε-36 316 coupe

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Πεμ Μάης 05, 2011 2:55 pm

Μεχρι τωρα εχω μεγαλωσει με τα τραγουδια του.Αλλα ενα μεγαλο του πλεονεκτημα εκτος απο την φωνη του ειναι οτι ειναι ενας απλος καλος ανθρωπος που δεν παρασυρθηκε απο την δοξα που γνωρισε!!!Οσο για τα τραγουδια του δεν εχω λογια να πω θα τα αδικησω οτι και να πω!!!!!!!!!
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Κυρ Μάης 08, 2011 4:51 am

Ο αρχηγος εδωσε παλι ρεσιταλλλλλλ....απολαυστε τον

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ στις Σαβ Ιουν 30, 2012 10:12 pm, 1 φορά
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Κυρ Μάης 22, 2011 12:54 am

Μια απο τις καλυτερες ζειμπεκιες του Τερζη που οταν το ακουω γινομαι αλλος ανθρωπος!!!!!

Απολαυστε τον......

Εχει ενα φεγγαρι

φευφοντας
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Σαβ Οκτ 15, 2011 12:30 am

ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Δευ Μάης 21, 2012 11:10 pm

Ενα ιστορικο live.....

ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από E36-Hartge Τρι Μάης 22, 2012 9:30 am

Ειναι πολυ αγαπητος στον κοσμο και πολυ αγνος ανθρωπος.

E36-Hartge
E36-Hartge
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 699
Τόπος : ................
Μοντέλο BMW : E36

Δημοσίευση από vasilis gial Τρι Μάης 22, 2012 9:41 am

Απλα φοβερος και η αυχια μου ειναι πως δεν τον εχω ακουσει ακομα ζωντανα σε μαγαζι!!
vasilis gial
vasilis gial
Bmw Member
Bmw Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 248
Τόπος : Thessaloniki - Kalamaria
Μοντέλο BMW : e 30 m 40

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Τρι Μάης 22, 2012 5:05 pm

vasilis gial έγραψε:Απλα φοβερος και η αυχια μου ειναι πως δεν τον εχω ακουσει ακομα ζωντανα σε μαγαζι!!

Δεν ξερεις τι χανεις!!
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Σαβ Ιουν 02, 2012 2:56 am

ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty Δείτε τον Πασχάλη Τερζή «νιάτο» στο πρώτο του τραγούδι

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Δευ Σεπ 17, 2012 1:08 am

Ο Πασχάλης Τερζής αναμφισβήτητα έχει μια γνήσια λαϊκή φωνή και μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες μέσα σε αυτά τα χρόνια της καριέρας του.
Μπορεί όταν έγινε ευρέως γνωστός να είχε περίπου την σημερινή εξωτερική εμφάνιση, ωστόσο ο τραγουδιστής είχε ξεκινήσει την καριέρα του πολλά χρόνια πριν. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τον Πασχάλη Τερζή πριν από 30 χρόνια, αρκετά πιο αδύνατο, με μαύρα μαλλιά και μοντέρνο ντύσιμο της εποχής. Η ΕΡΤ είχε ετοιμάσει αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο και ο μουσικοσυνθέτης είχε μαζί του τον ανερχόμενο τότε τραγουδιστή. Θα δείτε τον καταξιωμένο σήμερα Πασχάλη Τερζή, να ερμηνεύει το κομμάτι «Το πιο παράξενο τραγούδι» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Μανώλη Ρασούλη και αποτελούσε τη πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του νεαρού τότε Θεσσαλονικιού τραγουδιστή. Δείτε πώς ήταν ο Πασχάλης Τερζής πριν 30 χρόνια:

ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty Πασχάλης Τερζής: Γιατί εγκαταλείπει τις πίστες;

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Δευ Σεπ 17, 2012 1:14 am

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Scaled.php?server=198&filename=bvgb

Για το λόγο που πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τις πίστες, αλλά και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, μίλησε ο Πασχάλης Τερζής, στο «Ράδιο Πρώτο» της Κύπρου.

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής απείχε από το τραγούδι για τρεισήμισι χρόνια και αποφάσισε να επιστρέψει τώρα, με δύο συναυλίες στην Κύπρο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει και θα τον δούμε να επιστρέφει στις πίστες, όπως τόνισε ο ίδιος. «Μπορεί να είναι και το τέλος. Δεν θέλω να κάνω ούτε σχέδια, ούτε όνειρα. Άλλωστε, είμαι 40 χρόνια στο τραγούδι, έχω δώσει και έχω πάρει πολλά από τον κόσμο και για ακόμα μία φορά νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους…» ανέφερε ο αγαπημένος ερμηνευτής.

Ο Πασχάλης Τερζής μίλησε και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με την καρδιά του. «Είμαι όρθιος, μου αρκεί…και τραγουδάω» είπε ο γνωστός τραγουδιστής και συμπλήρωσε «Με την καρδιά δεν παίζουν… Όλοι λένε σε μένα θα συμβεί; Ε…συνέβη σε μένα, τι να κάνουμε; Για τους ανθρώπους είναι όλα». Όσο για το πως περνούσε το χρόνο του, όλο αυτό το διάστημα, ανέφερε «Ήμουνα γεωργός. Ντομάτες, πιπεριές, φασολάκια έσπειρα εκεί, στο μπαχτσέ. Ερχόταν ένας δύο φίλοι και κουβεντιάζαμε. Λίγα πράγματα, αλλά όμορφα…».

«Το τραγούδι δεν μου έλειψε, τραγουδούσα εγώ, ακόμα και στο θερμοκήπιο, ακόμα και στο στάβλο τραγουδούσα. Ο κόσμος μου έλειψε…» αποκάλυψε ο Πασχάλης Τερζής.

«Εγώ είπα δεν ξαναδουλεύω σε μπουζουξίδικα πότε πια, το δηλώνω. Αν μου δώσει δύναμη ο Θεός, θα κάνω 5 συναυλίες το χρόνο, να έρχεται ο άλλος με ένα εικοσάρικο να ακούει τρεις ώρες τραγούδια…» ανέφερε ο Πασχάλης Τερζής και συμπλήρωσε «Είναι η χειρότερη εποχή για τη μουσική, για τους τραγουδιστές. Δεν μπορείς να πηγαίνεις να δουλεύεις και να έχει το μπουκάλι 200 ευρώ… Τα μπουζούκια είναι πλέον για τους προνομιούχους, για λίγους…».

πηγη: inews
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Empty Συναυλία στην Κύπρο.

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Δευ Σεπ 17, 2012 2:12 am

Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο μεγάλος μας λαϊκός τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής επέστρεψε στο κοινό του, που τόσο πολύ τον αγαπά.
Συναυλία στην Κύπρο...

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ Scaled.php?server=337&filename=0000gr2e1g21rg54er

Απολαύστε τον...

Επίσης εχει και εδω και αλλα βιντεο:

Κώδικας:
http://www.zougla.gr/greece/article/apo8eosan-ton-pasxali-terzi-stin-kipro

Επίσης παρακολουθήστε αληθινά λογια από έναν αληθινό ΛΑΙΚΟ τραγουδιστή:

Κώδικας:
http://www.zougla.gr/greece/article/o-kosmos-8a-ksesiko8i
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Δευ Σεπ 17, 2012 3:15 am

ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας