Αποκάλυψη: Η νέα BMW Σειρά 1 coupe
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Αποκάλυψη: Η νέα BMW Σειρά 1 coupe
Μετά την αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας σειράς 1 της BMW, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πρώτη φωτογραφία της coupe εκδοχή της. Σημειώστε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι επίσημη, δηλαδή δεν είναι δημοσιευμένη από την εταιρεία...
Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο πως οι Γερμανοί -σε αντίθεση με το υπάρχον μοντέλο που ξεκινάει από 2.000cc- θα τοποθετήσουν στην επερχόμενη coupe της Σειράς 1 τον μικρότερο 1.600άρι κινητήρα αλλά μόνο στην έκδοση των 170PS. Θυμίζουμε πως η βασική έκδοση, έχει ανακοινωθεί πως θα κινείται με τον τετρακύλινδρο turbo άμεσου ψεκασμού 1.6lt TwinPower, τον οποίο θα δούμε σε δύο εκδόσεις: στην 116i αποδίδει 136 PS ενώ στην έκδοση 118i αποδίδει 170 PS. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ ορισμένες με προαιρετικό αυτόματο οκτώ σχέσεων.
02/07/2011
ΒΜW
Ανανεωμένη BMW 135i Coupe
H μικρομεσαία κουπέ BMW 135i αποκτά φρέσκια εμφάνιση και νέο φλογερό κινητήρα δηλώνοντας έτοιμη να κάψει καρδιές παρέα με τη γόμα των πίσω ελαστικών της…
Αν το λέει η καρδιά σου, απενεργοποιείς τα ηλεκτρονικά, πατάς το κουμπί Sport και εν μέσω μεθυστικών ήχων γίνεσαι ο βασιλιάς της πλαγιολίσθησης.
Ελάχιστες οι αλλαγές στο πολυτελές και εργονομικό εσωτερικό με πιο αισθητή αυτή της σταθερής οθόνης στην κορυφή της κονσόλας.
Μικρομεσαία BMW, πίσω κίνηση και τούρμπο είναι, αν μη τι άλλο, λέξεις που φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις από τις θρυλικές 2002 turbo της δεκαετίας του ´70… Μόνο που σήμερα μιλάμε για την ανανεωμένη "μπέμπα" της BMW, που μαζί με το φρέσκο look στο κουπέ αμάξωμα, προσφέρει 306 ίππους από ένα νέο κινητήρα με μονό και όχι διπλό τούρμπο, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.
Φρεσκάρισμα
Οι αλλαγές στην εμφάνιση είναι κάθε τι άλλο παρά ριζικές. Ωστόσο, ο ανανεωμένος προφυλακτήρας που θυμίζει αυτόν της έκδοσης M, μαζί με τα ανανεωμένα LED φώτα μπρος- πίσω, κατέστησαν ακόμα πιο θελκτική την κουπέ σιλουέτα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες επιλογές σε επενδύσεις και διακοσμητικά στοιχεία, ενώ πλέον η (έξτρα) οθόνη LCD είναι μεγαλύτερη και σταθερή (όχι αναδιπλούμενη) στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Επίσης διαθέσιμο είναι και δερμάτινο τιμόνι M, με paddles για την αλλαγή των σχέσεων στο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.
Ανάβει φωτιές
Αν και βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από την έκδοση M, η 135i Coupe έχει τον τρόπο να σε… ανάβει. Καταρχήν, ξεχωρίζει η θέση οδήγησης για να έρθει μετά το καταπληκτικό σε αίσθηση και ακρίβεια τιμόνι, που είναι ό,τι καλύτερο σε ρόλο ηνίων για τους 306 ίππους που κάνουν το πίσω μέρος να χορεύει στους ρυθμούς που θα του υποδείξεις. Αν θες το κεφάλι σου ήσυχο, αφήνεις ενεργοποιημένο το DSC και "ακουμπάς" στο δάσκαλο-αντισπίν. Αν το λέει η καρδιά σου τα απενεργοποιείς όλα, πατάς το κουμπί Sport για απόκριση και τιμόνι και, εν μέσω του πνιχτού ουρλιαχτού των 6κυλίνδρων, του σφυρίγματος του τούρμπο και των σκασιμάτων από την εξάτμιση στις αλλαγές του (ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ο-υ από κάθε άποψη 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι), καπνίζεις τα πίσω ελαστικά για να γίνεις ο βασιλιάς της πλαγιολίσθησης. Το καλό είναι πως, αν την οδηγήσεις με γραμμές, η μπέμπα θα σε σοκάρει με τον τρόπο που "κρατάει", αλλά και με την ποιότητα της απόσβεσης των σφιχτών αναρτήσεων. Το "αλλά" της υπόθεσης έχει να κάνει με δύο πράγματα: πρώτον, με την τάση των φρένων να "μυρίζουν" σχετικά νωρίς και δεύτερον με την κατανάλωση, που αν εξαντλείς τις δυνατότητες του πλαισίου και του κινητήρα, είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό βέβαια μάλλον δε θα αποτελεί πρόβλημα αν έχετε να καταβάλετε (από) 60.760 ευρώ για την απόκτηση μιας πραγματικής μηχανής οδήγησης με πολυτέλεια και φινέτσα, όπως είναι η BMW Σειρά1 135i Coupe…
Απ: Αποκάλυψη: Η νέα BMW Σειρά 1 coupe
Διάβασα προσεκτικά το ποστ και στο τέλος λέει ότι τα φρένα μυρίζουν σχετικά νωρίς . Το σχετικά νωρίς μου άρεσε... Αν καταφέραν σχετικά νωρίς να ανάψουν φρενα 345 mm τότε δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω ...
kefalismos- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1352
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : τεως Ε30 , νυν CLK 200
Μα αν μου γράφουν ότι ανάβουν τα φρενα του 135 , άλλος που θέλει το 120 τι να υποθέσει δηλαδή ? Ότι θα πάει να κατέβει κανένα βουνό και δε θα έχει φρένα ? Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε λίγο περισσότερο μου φένεται , ειδικά όταν πρόκειται για τον τύπο .
Αυτή είναι η γνώμη μου .
Αυτή είναι η γνώμη μου .
kefalismos- Bmw Addict
-
kefalismos έγραψε:Μα αν μου γράφουν ότι ανάβουν τα φρενα του 135 , άλλος που θέλει το 120 τι να υποθέσει δηλαδή ? Ότι θα πάει να κατέβει κανένα βουνό και δε θα έχει φρένα ? Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε λίγο περισσότερο μου φένεται , ειδικά όταν πρόκειται για τον τύπο .
Αυτή είναι η γνώμη μου .
Οτι οντως δεν εχει φρενα δεν μας περνα απο το μυαλο εεε...?
Ολοι το ξερουν οτι οι BMW πασχουν απο φρενα...
Ολοι το ξερουν οτι οι BMW πασχουν απο φρενα...
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
Εγώ διαφωνώ με αυτό Νίκο .
kefalismos- Bmw Addict
-
Εγω που εχω δει τοσα στο συνεργειο δεν διαφωνω και ασε τον αλλον να χτυπαει παλαμακια...
Οι Βαβαροι εχουν απο χειροτερα φρενα...Αν δεν μπεις σε αλλο αμαξι να δοκιμασεις καλα φρενα δεν ξερεις τι εχεις...Οταν πρωτομπηκα εγω απογοητευτηκα τελειως...
Οι Βαβαροι εχουν απο χειροτερα φρενα...Αν δεν μπεις σε αλλο αμαξι να δοκιμασεις καλα φρενα δεν ξερεις τι εχεις...Οταν πρωτομπηκα εγω απογοητευτηκα τελειως...
makinen- Bmw Addict
-
makinen έγραψε:Εγω που εχω δει τοσα στο συνεργειο δεν διαφωνω και ασε τον αλλον να χτυπαει παλαμακια...
Νικο και εμεις οδηγησαμε αλλα αμαξια και εχουμε και εμεις συνεργεια......Λεγε οτι θελεις Ιταλικε fun...
Εσυ που εχεις συνεργειο βρε χαμενε...??
Περα απο την πλακα αμα πραγματικα πιστευεις οτι εχει η BMW καλα φρενα παω πασο...
Θα τα πουμε οταν τα χρειαστεις πραγματικα...
Περα απο την πλακα αμα πραγματικα πιστευεις οτι εχει η BMW καλα φρενα παω πασο...
Θα τα πουμε οταν τα χρειαστεις πραγματικα...
makinen- Bmw Addict
-
Εχουνε συνεργειο ο θειος μου, χρονια και πηγαινω πολυ συχνα.Εχω το αμαξι που ειναι 30 χρονων.Τι θελεις ακομα;;Οχι περα απο την πλακα για τα φρενα μονο εσενα ακουω να το λες......
Μονο μειονεκτημα εσυ βρισκεις στην BMW.Απορω πως και ειχες αφου ειναι χαλια...
Μονο μειονεκτημα εσυ βρισκεις στην BMW.Απορω πως και ειχες αφου ειναι χαλια...
Καλα κ εμενα εχει ο παππους μου χωραφια κ ξερω απο καρπουζια γιατι παω κ τα βλεπω πολυ συχνα...
Εσυ τι εχεις στο μυαλο σου...?Οτι το BMW ειναι το καλυτερο αμαξι στον κοσμο..??
Ειπαμε σου αρεσει ΟΚ οπως και σε εκατομυρια σε ολο τον κοσμο...αλλα οχι να εθελοτυφλεις...
Το ειπες κ μονος σου, οδηγας ΕΝΑ αμαξι 30 χρονων...Μετρο συγκρισης που βρηκες..??
Ειπαμε σου αρεσει ΟΚ οπως και σε εκατομυρια σε ολο τον κοσμο...αλλα οχι να εθελοτυφλεις...
Το ειπες κ μονος σου, οδηγας ΕΝΑ αμαξι 30 χρονων...Μετρο συγκρισης που βρηκες..??
makinen- Bmw Addict
-
Το ξερω οτι το κανεις επιτιδες και θες να με εκνευριζεις αλλα ωρες ωρες πραγματικα πιστευω οτι πολυ δικαιολογημενα το βγαλανε αυτο το σλογκαν για τους BMWδακιδες...
makinen- Bmw Addict
-
Έχει μια βάση ... Βλέπε κάτι Χ6 για παράδειγμα ...
kefalismos- Bmw Addict
-
makinen έγραψε:Καλα κ εμενα εχει ο παππους μου χωραφια κ ξερω απο καρπουζια γιατι παω κ τα βλεπω πολυ συχνα...
Μην εισαι τοσο απολειτος Νικο!!!!!!!Σιγα μην εχω ορεξη ρε φιλε να σε εκνευρισω.Εγω χαβαλε κανω.Τωρα αν ειναι η BMW καλη μαρκα αυτο δεν το αμφησβιτει κανενας.Τωρα εσυ λες!!!!!!!!
makinen έγραψε:.
Επισης μακαρι και αλλα αμαξια σε τετοια ηλικια να ειναι ετσι (υπαρχουν και πολυ καλυτερα).Αλλα εκτος απο αυτο εχω οδηγησει και αλλης μαρκας αυτοκινητα.Οσο για το θειο μου ειναι αρκετα χρονια στο επαγγελμα και ξερει.....
Ελα τωρα..Πες αληθεια...αφου σ'αρεσει να μου τεντωνεις τα νευρα...
Επισης, ναι ο θειος σου ειναι στο επαγγελμα...ο θειος σου ομως...οταν μπεις κ εσυ θα καταλαβεις...
Ειπαμε ειναι καλη μαρκα, βγαζει αξιολογα αμαξια (ολοι το παραδεχομαστε) αλλα εχει και προβληματα....τα οποια δεν παραδεχεσαι...τωρα ποιος ειναι απολυτος?
Επισης, ναι ο θειος σου ειναι στο επαγγελμα...ο θειος σου ομως...οταν μπεις κ εσυ θα καταλαβεις...
Ειπαμε ειναι καλη μαρκα, βγαζει αξιολογα αμαξια (ολοι το παραδεχομαστε) αλλα εχει και προβληματα....τα οποια δεν παραδεχεσαι...τωρα ποιος ειναι απολυτος?
makinen- Bmw Addict
-
Να σε τεντωνω τα νευρα οχι,να σε πειραζω ναι,οπως με πειραζεις.Τωρα αν δεν σε αρεσει σταματαω.Ολα τα αυτοκινητα το καθενα εχει τα ελατωματα του.Υπαρχουνε και καλυτερες μαρκες...
Ναι το ιδιο λεμε...Να με πειραζεις...
Δοκιμασε λοιπον και κανενος αλλου αυτοκινητου τα φρενα, ακομα και μικροτερου για να δεις οτι πασχει η BMW..
Δοκιμασε λοιπον και κανενος αλλου αυτοκινητου τα φρενα, ακομα και μικροτερου για να δεις οτι πασχει η BMW..
makinen- Bmw Addict
-
Εχω οδηγησει και την τελευταια clk 200 του θειου μου και την cls 300 του ξαδερφου αλλα δεν με εντυπωσιασαν.Ναι ωραια χρυσα αμαξια αλλα...
Ναι αλλα εγω μιλαω για συγκεκριμενο θεμα...οχι γενικα για αμαξια..
makinen- Bmw Addict
-
Ναι ρε αλλα εδω μιλαμε τοση ωρα για τα φρενα...
Γενικη συζητηση κανουμε..?
Γενικη συζητηση κανουμε..?
makinen- Bmw Addict
-
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» BMW Σειρά 1 M Coupe
» BMW σειρά 4 Coupe: Πιο όμορφη από ποτέ
» Η BMW Σειρά 3 Coupe & Convertible του 2010