ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
+5
giorgos320d
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
george316
makinen
giorgos540
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χαιρετω την ομορφη παρεα!!Οπως γνωριζετε οι περισσοτεροι εχω τη χαρα να οδηγω ενα 540 ε34 ΑΥΤΟΜΑΤΟ κ με αφορμη μια συζητηση που ειχα με τον Nick_82 ηθελα να θιξω το θεμα για το ποσο παρεξηγημενα ειναι τα ΑΥΤΟΜΑΤΑ αυτοκινητα.Εγω παντως εξ αιτιας μιας 15ετης διαμονης στην Γερμανια ειχα την ευκαιρια να αποκτησω κ να οδηγησω αρκετα αυτοκινητα της αγαπημενης μας μαρκας.Απο τα οποια αρκετα ΑΥΤΟΜΑΤΑ κ εχω αριστες εντυπωσεις απο τα συγκεκριμενα.τι εχετε να πειτε εσεις για αυτο το θεμα???
giorgos540- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 57
Τόπος : grevena
Μοντέλο BMW : 540i e34
Country :
Απ: ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΓΙα μενα...
Περιορισμος κινησεων
Αποκοπη απο την δραση
Απωλεια "ηχου"
Ξενερωμα
και μετα εχουμε
καταναλωση
συντηρηση
Περιορισμος κινησεων
Αποκοπη απο την δραση
Απωλεια "ηχου"
Ξενερωμα
και μετα εχουμε
καταναλωση
συντηρηση
makinen- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe
νικος ο καταστροφολογος....
οντως σε παλιοτερα αυτοματα,ισχυουν αυτα που γραφει ο νικος..
πολυ αποστειρωμενη αισθηση,εξυπηρετικοτατο για 70ρηδες,ταριφες που οδηγαν 19 ωρες στο κεντρο της πολης με κινηση και για οσους μετακινουνται κινηση...
ομως κατα τα αλλα...αστα να πανε...εξαιρεση ισως κατι αυτοματα με 6000 κυβικα που απλα πατας το γκαζι και φευγεις σφεντονα,αλλα αυτα μονο σε λιμουζινες και οχι σε σπορ αυτοκινητα..
ομως τα συγχρονα σειριακα κιβωτια,εχουν ξεφυγει εντελως και οχι μονο βοηθαν τον μεσο οδηγο να πετυχει τις απολυτες επιδοσεις,αλλα ταυτοχρονα εχουν και οτι πλεονεκτημα μπορει να εχει ενα αυτοματο κιβωτιο.πχ οδηγηση σε πολη κλπ...
στην κυπρο,οταν ημουν φανταρος,πηρα μερικες μερες αδεια και γυρνουσα στο νησι.νοικιασα ενα lancer αυτοματο 1600 κυβικα...απλα υποφερτο...φρενο γκαζι μονο.
οντως σε παλιοτερα αυτοματα,ισχυουν αυτα που γραφει ο νικος..
πολυ αποστειρωμενη αισθηση,εξυπηρετικοτατο για 70ρηδες,ταριφες που οδηγαν 19 ωρες στο κεντρο της πολης με κινηση και για οσους μετακινουνται κινηση...
ομως κατα τα αλλα...αστα να πανε...εξαιρεση ισως κατι αυτοματα με 6000 κυβικα που απλα πατας το γκαζι και φευγεις σφεντονα,αλλα αυτα μονο σε λιμουζινες και οχι σε σπορ αυτοκινητα..
ομως τα συγχρονα σειριακα κιβωτια,εχουν ξεφυγει εντελως και οχι μονο βοηθαν τον μεσο οδηγο να πετυχει τις απολυτες επιδοσεις,αλλα ταυτοχρονα εχουν και οτι πλεονεκτημα μπορει να εχει ενα αυτοματο κιβωτιο.πχ οδηγηση σε πολη κλπ...
στην κυπρο,οταν ημουν φανταρος,πηρα μερικες μερες αδεια και γυρνουσα στο νησι.νοικιασα ενα lancer αυτοματο 1600 κυβικα...απλα υποφερτο...φρενο γκαζι μονο.
george316- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 738
Τόπος : Θεσσαλονικη
Μοντέλο BMW : Ε-36 316 coupe
για να μην ξαναγραφω, τα παραπανω με βρησκουν συμφονο!!! Καλο το αυτοματο αλλα οχι για εμας για μενα.makinen έγραψε:ΓΙα μενα...
Περιορισμος κινησεων
Αποκοπη απο την δραση
Απωλεια "ηχου"
Ξενερωμα
και μετα εχουμε
καταναλωση
συντηρηση
Τα αυτοματα τεριαζουν στους ταξιτζιδες τους παππουδες τις γυναικες και καποιες προβληματικες ομαδες ανθρωπων.
giorgos320d- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :
Οσο για αυτα που ειπε ο Γιωργος για τα συγχρονα dsg κτλ, μπορει πλεον να ειναι πολυ καλυτερα σε αισθηση και επιδοσεις αλλα ποτε δεν προκειται να αντικαταστησουν το συμπλεκταρισμα και το μυτη τακουνι....ετσι απλα...
makinen- Bmw Addict
-
Εγώ κάθε μέρα κάνω 50 χλμ για την δουλειά μου μόνο,
πολλές φορές ευχήθηκα να είχα αυτόματο.
Α.. και οι Αμερικάνοι λένε '' τι τα θέλουμε τα τρία πετάλ, αφού έχουμε δύο πόδια ''
Α.. και οι Αμερικάνοι λένε '' τι τα θέλουμε τα τρία πετάλ, αφού έχουμε δύο πόδια ''
north- Bmw Addict
-
Αριθμός μηνυμάτων : 690
Τόπος : Καρδία
Μοντέλο BMW : ε,36
το γραφειο μου βρισκετε 43 χιλιομετρα μακρυα απο το σπιτι μου...
απο εκει ξεκιναει το καθημερινο μου προγραμμα και συνεχιζω σε πολλες και διαφορες συνοικιες της Αθηνας & του Πειραια...
ξερετε ποσες φορες εχω βλαστημήσει την ωρα και την στιγμη που αγορασα αμαξι με χειροκινητο κιβωτιο για επαγγελματικο...????
γνωριζω τα προβληματα της συμπρωτευουσας με το κυκλοφοριακο αλλα, σας εχει τυχει 55 λεπτα την οδο Αλεξανδρας.....????????? [μιλαμε για ενάμιση χιλιομετρο μηκος περιπου...] και αυτο 1η - νεκρα - νεκρα - νεκρα - 1η - νεκρα.......
αφου βγαινοντας στην Μεσσογείων, ειχα νυσταξει......
το αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο δεν ειναι μονο για ηλικιωμενους και κυραδες αλλα και για ανθρωπους που ''γραφουν'' πολλα χιλιομετρα καθε μερα
απο εκει ξεκιναει το καθημερινο μου προγραμμα και συνεχιζω σε πολλες και διαφορες συνοικιες της Αθηνας & του Πειραια...
ξερετε ποσες φορες εχω βλαστημήσει την ωρα και την στιγμη που αγορασα αμαξι με χειροκινητο κιβωτιο για επαγγελματικο...????
γνωριζω τα προβληματα της συμπρωτευουσας με το κυκλοφοριακο αλλα, σας εχει τυχει 55 λεπτα την οδο Αλεξανδρας.....????????? [μιλαμε για ενάμιση χιλιομετρο μηκος περιπου...] και αυτο 1η - νεκρα - νεκρα - νεκρα - 1η - νεκρα.......
αφου βγαινοντας στην Μεσσογείων, ειχα νυσταξει......
το αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο δεν ειναι μονο για ηλικιωμενους και κυραδες αλλα και για ανθρωπους που ''γραφουν'' πολλα χιλιομετρα καθε μερα
bomberman- Bmw Lover
-
Αριθμός μηνυμάτων : 309
Τόπος : Αθήνα
Μοντέλο BMW : E 36 coupe 3.28
φιλε μου θα συμφωνησω μαζι σου μονο στην καταναλωση κ στη συντηρηση,οσο αφορα τα υπολοιπα μακαρι να ειμαστε κοντα να σου αποδειξω ποσο λαθος εχεις!!!!makinen έγραψε:ΓΙα μενα...
Περιορισμος κινησεων
Αποκοπη απο την δραση
Απωλεια "ηχου"
Ξενερωμα
και μετα εχουμε
καταναλωση
συντηρηση
giorgos540- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 57
Τόπος : grevena
Μοντέλο BMW : 540i e34
Country :
north έγραψε:Εγώ κάθε μέρα κάνω 50 χλμ για την δουλειά μου μόνο,
Επισης εχουμε και δυο χερια.....Αλλα μαλλον οι Αμερικανοι λενε..το ενα στο τιμονι το αλλο στο μπουτι της συνοδηγου...
makinen- Bmw Addict
-
makinen έγραψε:ΓΙα μενα...
Περιορισμος κινησεων
Αποκοπη απο την δραση
Απωλεια "ηχου"
Ξενερωμα
και μετα εχουμε
καταναλωση
συντηρηση
Ειναι μεχρι να οδηγησεις ενα για να δεις το ποσο λαθος κανεις.....επισης εχει να κανει αν ειναι βενζινη ή πετρελαιο...στα diesel στην γερμανια σε κοροιδευουν αν δεν παρεις
αυτοτοματο diesel...και πιστεψε με στα 3.0cc που ειναι το δικο μου τετια εκινηση που εχω θα παθεις πλακα...
Η σηντηρηση του αυτοματου σασμαν ειναι τα λαδια του καθε 70.000χλμ.....και ειναι πολυ ανθεκτικο...αν το συμπεριφερεσαι νορμαλ....
Συμφωνω ομος μαζι σου στην καταναλωση στην βενζινη ομως...στο diesel ειναι απιστευτα οικονομικο.....και για πιο συγκεκριμενες πληροφοριες την Παρασκευη..... :
Παιδια συγκρινεται αλλα πραγματα.....
Αν παρεις αυτοματο τριλιτρο και χειροκινητο τριλιτρο το χειροκινητο θα ειναι παντα καλυτερο σε επιδοσεις...Στο συνεργειο εχουν περασει απο ολα τα καλα....
Ειναι τι θελεις...
Εγω θελω να επιλεγω ποτε θα αλλαξω ταχυτητες και γιατι...!! ΕΓΩ...!!
Θελω στις 3χλ στις 4χλ στις 5150...θα επιλεξω οτι θελω...και κυριως στα κατεβασματα...
Ειναι δυνατον να παω στις στροφες με το αυτοματο...??
Και η συντηρηση οχι δεν ειναι η ιδια...εχεις ψαξει να βρεις αυτοματο σασμαν ποτε...???
ΑΝ το βρεις εχει ακουσει τιμη...???
Τεσπα πιστευω οτι σε οποιον αρεσει η αυτοκινηση και η οδηγηση δεν του αρεσει το αυτοματο σασμαν γιατι το χειροκινητο ειναι μερος της εμπειριας...
Απο εκει και περα αν πλεον καποιος κουραστει να αλλαζει ταχυτητες φυσικα θα του αρεσει το αυτοματο...
Αν παρεις αυτοματο τριλιτρο και χειροκινητο τριλιτρο το χειροκινητο θα ειναι παντα καλυτερο σε επιδοσεις...Στο συνεργειο εχουν περασει απο ολα τα καλα....
Ειναι τι θελεις...
Θελω στις 3χλ στις 4χλ στις 5150...θα επιλεξω οτι θελω...και κυριως στα κατεβασματα...
Και η συντηρηση οχι δεν ειναι η ιδια...εχεις ψαξει να βρεις αυτοματο σασμαν ποτε...???
Τεσπα πιστευω οτι σε οποιον αρεσει η αυτοκινηση και η οδηγηση δεν του αρεσει το αυτοματο σασμαν γιατι το χειροκινητο ειναι μερος της εμπειριας...
Απο εκει και περα αν πλεον καποιος κουραστει να αλλαζει ταχυτητες φυσικα θα του αρεσει το αυτοματο...
makinen- Bmw Addict
-
Μέχρι σήμερα όλα μου τα αυτοκίνητα ήταν χειροκίνητα ………
Τα αυτόματα έλεγα ότι δεν μου άρεσαν και σαν το χειροκίνητο δεν έχει, άσε που άμα χαλάσει πώς θα το φτιάξεις?????????
Σήμερα έχω το 316 αυτόματο σειριακό, ομολογώ ότι παντού μου κάνει τα κέφια στο ταξίδι στην πόλη στα τσαλιμάκια παντού δεν καταλαβαίνω κάπου να υστερώ από ένα χειροκίνητο
Πιστεύω όμως ότι σε μεγαλύτερα κυβικά από 1800cc θα ήταν καλύτερα
Επίσης στην οικονομία ενώ τα χαρτιά λένε ότι καίει ένα λίτρο παραπάνω από ένα χειροκίνητο σασμάν αν ξέρεις πώς πρέπει να το πας δηλαδή να καταλαβαίνεις πότε αλλάζει ταχύτητες τότε καίει τα ίδια(στο ταξίδι ούτος σι άλλος καίει τα ιδία μπορεί και λιγότερο)
Η γυναίκα μου π.χ δεν το πάει οικονομικά
Στην συντήρηση επίσης ο γερμανός λέει δεν το πειράζεις ποτέ μόνο αν δακρύσει από τίποτα τσιμούχες.
Κατά τα άλλα δεν ξαναπαίρνω χειροκίνητο άποψη μου βέβαια
Τα αυτόματα έλεγα ότι δεν μου άρεσαν και σαν το χειροκίνητο δεν έχει, άσε που άμα χαλάσει πώς θα το φτιάξεις?????????
Σήμερα έχω το 316 αυτόματο σειριακό, ομολογώ ότι παντού μου κάνει τα κέφια στο ταξίδι στην πόλη στα τσαλιμάκια παντού δεν καταλαβαίνω κάπου να υστερώ από ένα χειροκίνητο
Πιστεύω όμως ότι σε μεγαλύτερα κυβικά από 1800cc θα ήταν καλύτερα
Επίσης στην οικονομία ενώ τα χαρτιά λένε ότι καίει ένα λίτρο παραπάνω από ένα χειροκίνητο σασμάν αν ξέρεις πώς πρέπει να το πας δηλαδή να καταλαβαίνεις πότε αλλάζει ταχύτητες τότε καίει τα ίδια(στο ταξίδι ούτος σι άλλος καίει τα ιδία μπορεί και λιγότερο)
Η γυναίκα μου π.χ δεν το πάει οικονομικά
Στην συντήρηση επίσης ο γερμανός λέει δεν το πειράζεις ποτέ μόνο αν δακρύσει από τίποτα τσιμούχες.
Κατά τα άλλα δεν ξαναπαίρνω χειροκίνητο άποψη μου βέβαια
teo4wd- Bmw Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 220
Τόπος : ΚΑΒΑΛΑ
Μοντέλο BMW : 316i E46
Country :
makinen έγραψε:Παιδια συγκρινεται αλλα πραγματα.....
Ειναι τι θελεις...
Καταρχην απο οτι καταλαβαινω με λες Απειρο και οτι δεν μαρεσει η αυτοκινηση και η οδηγηση επειδη εχω αυτοματο......
Κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος οσον αφορα οτι θα ειναι μπροστα το τριλιτρο χειροκηνιτο....τουλαχιστον 1.5 αμαξι μπροσταθα ειναι το αυτοματο....το λεω απο εμπειρεια δικια μου!!!!Φυσικα και ειναι τι θελεις...αλλα δεν μπορεις να λες οτι θελεις να επιλεγεις ποτε αλαζεις ταχυτητες....τα αυτοματα εχουν διπλα το spor που το εχεις εσυ χειροκινητο σειριακο......
Και επισης εσυ δεν μιλας για συντηρηση..μιλας για αλαγη......η συντηρηση γινεται καθε 70.000χλμ
Εχεις αναρωτηθει γιατι ειναι ακριβο ενα αυτοματο σασμαν????Γιατι ειναι ενας κανονικος εγκεφαλος που διαβαζει την πιεση που δινεις απο'το ποδι, μπορει να σε παει χαλαρα εφοσον ετσι το προσταζεις...αλλα μπορει να σε κανει 3 κατεβασιες με μια(με αναλογο πατημα), και το χειροκηνιτο να παλευει να βρει που ειναι η 3η σχεση....
Στα 28 μου χρονια εχω αλαξει 4 bmw και λεω οτι ειναι πολυ αξιολογα αμαξια τα αυτοματα...δεν λεω οτι ειναι τα καλυτερα και οτι οσοι εχουν χειροκηνιτα ειναι απειροι....
Με αυτα τα λογια δεν θελω να προσβαλω κανεναν.....Απλα εχει να κανει με την ΚΩΛΟΝΟΤΡΟΠΙΑ του ελληνα........ετσι μαθαμε......
Hatzi έγραψε:
Καταρχην απο οτι καταλαβαινω με λες Απειρο και οτι δεν μαρεσει η αυτοκινηση και η οδηγηση επειδη εχω αυτοματο......
Καμια σχεση και επιπλεον δεν απευθυνθηκα προσωπικα σε κανεναν. Μην το παιρνεις ετσι.
Κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος οσον αφορα οτι θα ειναι μπροστα το τριλιτρο χειροκηνιτο....τουλαχιστον 1.5 αμαξι μπροσταθα ειναι το αυτοματο....το λεω απο εμπειρεια δικια μου!!!!Φυσικα και ειναι τι θελεις...αλλα δεν μπορεις να λες οτι θελεις να επιλεγεις ποτε αλαζεις ταχυτητες....τα αυτοματα εχουν διπλα το spor που το εχεις εσυ χειροκινητο σειριακο......
Ολοι οι κατασκευαστες δινουν καλυτερους χρονους/επιδοσεις στα χειροκινητα σασμαν τους
Και επισης εσυ δεν μιλας για συντηρηση..μιλας για αλαγη......η συντηρηση γινεται καθε 70.000χλμ
Ναι για αλλαγη μιλαω γιατι δεν ειναι ολα ροδινα και ξερω τι παει να πει να μην υπαρχει ανταλλακτικο
Εχεις αναρωτηθει γιατι ειναι ακριβο ενα αυτοματο σασμαν????Γιατι ειναι ενας κανονικος εγκεφαλος που διαβαζει την πιεση που δινεις απο'το ποδι, μπορει να σε παει χαλαρα εφοσον ετσι το προσταζεις...αλλα μπορει να σε κανει 3 κατεβασιες με μια(με αναλογο πατημα), και το χειροκηνιτο να παλευει να βρει που ειναι η 3η σχεση....
Δεν παλευει το χειροκινητο αλλα ο οδηγος....Ρητορικη ερωτηση..εχεις δει πολλα αγωνιστικα με αυτοματο σασμαν...?
Στα 28 μου χρονια εχω αλαξει 4 bmw και λεω οτι ειναι πολυ αξιολογα αμαξια τα αυτοματα...δεν λεω οτι ειναι τα καλυτερα και οτι οσοι εχουν χειροκηνιτα ειναι απειροι....
Με αυτα τα λογια δεν θελω να προσβαλω κανεναν.....Απλα εχει να κανει με την ΚΩΛΟΝΟΤΡΟΠΙΑ του ελληνα........ετσι μαθαμε......
Καμια σχεση δεν εχει η νοοτροπια του ελληνα με τα αυτοματα σασμαν...ειπαμε...Να προσπαθησω να σε πεισω οτι εχω δει πιο πολλα συμβαντα
στο συνεργειο..??δεν θα το κανω...
Εγω κοιταω ταξι πχ και λεω ειναι δυνατον να μην το πηρε αυτοματο..??παει καλα..??ή πχ ενας "συνταξιουχος" με μια merc...
Τα συγχρονα αυτοματα ειναι αρκετα εξελιγμενα και καμια σχεση δεν εχουν με τα παλια....
ΑΛΛΑ ειναι φιλοσοφια οδηγησης...Προσωπικα το αμαξι δεν το εχω για εργαλειο αλλα για διασκεδαση και απολαυση...
Γουστα ειναι αυτα στο κατω κατω...
makinen- Bmw Addict
-
Εγω κοιταω ταξι πχ και λεω ειναι δυνατον να μην το πηρε αυτοματο..??παει καλα..??ή πχ ενας "συνταξιουχος" με μια merc...
Τα συγχρονα αυτοματα ειναι αρκετα εξελιγμενα και καμια σχεση δεν εχουν με τα παλια....
ΑΛΛΑ ειναι φιλοσοφια οδηγησης...Προσωπικα το αμαξι δεν το εχω για εργαλειο αλλα για διασκεδαση και απολαυση...
Γουστα ειναι αυτα στο κατω κατω...[/quote]
Μαζι με τα 1000....φυσικα και δεν παρεξηγουμε...γιαυτο ειναι το φορουμ..να λεει ο καθενας την γνωμη του και την εμπειρια του...Αλλα θα παθεις πλακα αν πας να αγορασεις απο γερμανια αμαξι ντισελ και δεν το παρεις αυτοματο σε κοροϊδευουν....το ειδα τωρα ποθ πηγα και πηρα το δικο μου.........αλλα θα γουσταρα ξανα ενα ε30 2.5 χειροκηνιτο.....χαχαχαχαχα
Παρόμοια θέματα
» Υβριδικά αυτοκίνητα: Συμφέρουν;
» Video Trailer: Fast and Furiοus Five
» Τα παλια μας αυτοκίνητα....
» Αφιερώματα σε αυτοκίνητα
» Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο Dubai
» Video Trailer: Fast and Furiοus Five
» Τα παλια μας αυτοκίνητα....
» Αφιερώματα σε αυτοκίνητα
» Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο Dubai
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή